Assertiviteit in 1 dag

Assertiviteit in 1 dag

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.4

Prijs: €400,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Zeg jij niet altijd tegen je collega’s wat je ergens van vindt? Durf jij nee te zeggen als iemand iets aan je vraagt dat je eigenlijk niet wil doen? Geef jij je grenzen goed en duidelijk aan? Ben je bang om de sfeer en de relatie te verstoren als je voor jezelf opkomt? Zeg je te vaak ‘ja’ tegen de ander? Assertiviteit is Ja zeggen tegen jezelf. Niet denken, maar doen! 

Veel mensen vinden het moeilijk om aan te geven wat ze willen. Daarmee laten ze de ander bepalen wat er gaat gebeuren. Tijdens deze eendaagse training Assertiviteit leer je om op een goede manier op te komen voor jezelf. Je leert om anderen aan te spreken op hun gedrag en om vaker nee te zeggen tegen de ander. Daarmee zeg je ‘ja’ tegen jezelf. 

In deze Assertiviteitstraining ga je oefenen met het aangeven van je grenzen op zo’n manier dat de relatie met de ander goed blijft. Ook ontdek je hoe je lichaamstaal kunt gebruiken om krachtiger over te komen. Door jouw grenzen aan te geven ga je voor jezelf te staan en groeit jouw zelfvertrouwen.

Resultaat – Communiceren met durf en daadkracht

Je handelt assertiever en kan beter voor jezelf opkomen. Je geeft duidelijk je grenzen aan en je straalt daarbij uit dat je het meent. Hierbij hou je rekening met de reactie en teleurstelling van de ander.

Je bent in staat om duidelijk aan te geven wat jij wel of juist niet wilt. Ook spreek je vaker dingen uit. Door meer te kiezen voor wat jij werkelijk wil, kom je steeds lekkerder in je vel te zitten. Zo ben je aan het einde van de dag niet langer bezig met steeds maar denken ‘Had ik maar …’.

Assertiviteit in 3 stappen

1. Voorbereiding. Vooraf aan de training vindt er een telefonische intake plaats. Daarnaast werk je een aantal situaties uit, waarin je meer voor jezelf zou willen opkomen.

2. De training. Tijdens de training Assertiviteit in 1 dag ga je aan de slag met grenzen stellen en jezelf uitspreken. Deze dag is heel praktisch en je werkt met jouw persoonlijke praktijksituaties. Aan het eind van dag heb je een plan gemaakt om jouw situatie aan te pakken en te verbeteren.

3. Coaching na de training Je wordt niet zomaar in het diepe gegooid na de training. In de maanden na de training ga je het geleerde toepassen in de praktijk. Ik ondersteun je hierbij tijdens 2 coaching gesprekken (via de telefoon of via Skype). We kijken samen naar wat goed gaat en waar je nog tegen aan loopt. Ook kan je altijd je vragen mailen

Inhoud van de training Assertiviteit in 1 dag

 • Kennismaking
 • 3 soorten gedrag
 • De invloed van lichaamstaal en stemgebruik
 • Helder taalgebruik 
 • Grenzen stellen
 • Nee zeggen
 • Aanspreken op gedrag
 • Verschil tussen feedback en aanspreken
 • Invullen voor de ander
 • Oefenen lastige situaties
 • Stappenplan maken

Voor wie is deze training geschikt

Voor iedereen die assertiever wil communiceren, wanneer de eigen mening, wensen en gevoelens verschillen van die van de ander. Voor wie wil leren om respectvol voor zichzelf op te komen. Om meer zelfvertrouwen uit te stralen en de ander duidelijker en zelfverzekerder tegemoet te kunnen treden.

Kom in actie

Heb jij moeite met grenzen stellen en opkomen voor jezelf? Wil je graag op een goede manier assertief kunnen zijn en jezelf niet langer wegcijferen voor een ander? Start dan met de training Assertiviteit in 1 dag en zeg ‘JA’ tegen jezelf.

Wil je graag meer verdieping en meer oefenen, kijk dan eens bij de 3-daagse Assertiviteitstraining.

Het maximale aantal deelnemers per training is 6 personen. Deze training is ook mogelijk als incompany training vanaf 3 personen.

Assertiviteit in 1 dag

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.4

Prijs: €400,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest