MBA Belevingssessie Action Learning, Strategie & Marketing en HRM

MBA Belevingssessie Action Learning, Strategie & Marketing en HRM

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.2

Prijs: €0,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Ben je geïnteresseerd in de MBA? Wil je echt beleven wat het betekent om een MBA bij Business School Nederland te doen? Ervaar het tijdens onze belevingssessies!


PROGRAMMA

Belevingssessie HRM (hoofdthema personeelstekort)

Docent: Edger Gubbels

HRM is één van de hoofdvakken in onze MBA-opleidingen. In het vakgebied gaat het om de talenten van de medewerkers, één van de belangrijke pijlers voor je organisatie om strategische doelstellingen te realiseren. Denk aan werving en selectie van talent, doorontwikkelen van talent en stimuleren van employability, zowel binnen als buiten de organisatie. Op dit moment is een belangrijk HR-thema het personeelstekort. Vele bedrijven en branches kampen met dit probleem. Dit is je vast niet ontgaan in het nieuws en wellicht heb je er zelf ook mee te maken in jouw organisatie. Het brengt een prachtig vraagstuk met zich mee, want: wat is het probleem achter het personeelstekort en is het op te lossen? Hoe kijk jij tegen dit vraagstuk aan en hoe gaan jij en je collega’s hiermee om?

Hierover ga je o.a. sparren tijdens deze sessie samen met onze HRM-docent Edger Gubbels en andere geïnteresseerden. Je krijgt niet alleen nieuwe inzichten, maar je gaat ook vanuit eigen inbreng actief met elkaar aan de slag om het vraagstuk te ontleden en verbindingen met je eigen organisatie te maken. En last but not least: je maakt direct kennis met onze manier van lesgeven. Neem gerust je collega mee!

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Voorstellen in de groep
 • Wat betekent HRM voor jou?
 • Overview HRM bij BSN – thema’s
 • Action Learning als werkwijze
 • Action Learning toepassen in HRM-opdracht ‘personeelstekort’: je gaat hier actief met jouw inbreng mee aan de slag – en legt aan de hand van analyse én oplossingen een verbinding met jouw eigen organisatie. Dit doe je in subgroepen.
 • Plenaire terugkoppeling
 • Vragen van andere orde, bijv. wat speelt er bij jouw organisatie en hoe zou je hier vanuit HRM aandacht aan kunnen besteden?
 • Afronden en sluiten

Belevingssessie Action Learning

Docent: Guus Goris MBA

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over wat Action Learning precies inhoudt. Een zoekactie via Google levert genoeg informatie op, maar wat betekent dit in de praktijk? Hoe past Business School Nederland dit toe in haar MBA-opleidingen?

Vaak wordt gedacht dat Action Learning over praktijkgericht leren gaat. Echter, Action Learning gaat verder dan dat. Action Learning is een proces waarbij een kleine groep deelnemers leert en werkt aan echte problemen, acties onderneemt en individuen, teams en organisaties ontwikkelt. Het helpt organisaties bij het ontwikkelen van creatieve, flexibele en succesvolle strategieën om problemen aan te pakken en op te lossen. Tijdens deze interactieve online belevingssessie word je in vogelvlucht meegenomen in dit proces. Je ervaart en beleeft de kracht van Action Learning en de impact hiervan op jouw manier van denken en handelen. En omdat we echte ‘problemen’ van de deelnemers gaan behandelen krijg je daarnaast direct een beeld wat de impact van deze leermethode op jouw organisatie zou kunnen zijn.

“Ik had van te voren niet verwacht dat ik van deze sessie al zoveel zou leren over Action Learning. Alleen deze sessie heeft mij al nieuwe inzichten gegeven!”

“Het was een inspirerende sessie. Heel fijn was de veilige sfeer die gecreëerd werd, waardoor je oprecht en met een open blik aan een probleem kunt werken.”

“Heel verfrissend om te leren om vragen te stellen, waar niet jouw eigen mening stiekem nog in doorsijpelt. Dat is lastiger dan het lijkt!”

Belevingssessie Strategie en Marketing

Docent: drs. Paul Turken

Tijdens deze online belevingssessie worden Strategie en Marketing (twee van de hoofdvakken uit onze MBA-opleidingen) volgens de Action Learning methode behandeld. Om de beleving zo realistisch mogelijk te maken kun je bij jouw aanmelding vragen indienen die te maken hebben met jouw eigen praktijksituatie. Tijdens de belevingssessie worden een paar van de ingediende vragen behandeld. Je krijgt meteen nieuwe inzichten, ervaart het niveau van onze MBA en beleeft onze manier van lesgeven. Met als belangrijkste resultaat: ervaren wat onze MBA voor jou, jouw carrière en jouw organisatie kan betekenen.

Is deze beleving iets voor jou?
De online belevingssessies worden in aanvulling op onze reguliere online informatiebijeenkomsten gegeven. Tijdens de informatiebijeenkomsten kun je alle praktische vragen stellen over zaken als: toelaatbaarheid, studiebelasting, verschillende varianten van de MBA, inhoud van de vakken etc.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Tijd
12.30 – 15.00 uur

Investering
Wil je graag een opleiding bij ons volgen en wil je kijken of onze manier van lesgeven bij jou past? Dan mag je kosteloos deelnemen aan onze MBA Belevingssessies. Heb je twijfel? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn bereikbaar op: 0344 579 050 en studieadvies@bsn.eu

OVER ACTION LEARNING IN HET KORT
De leermethode van Business School Nederland (BSN) is gebaseerd op Action Learning: een filosofie die garant staat voor praktische toepasbaarheid en het leren vanuit uw organisatievraagstuk. Jouw persoonlijke ontwikkeling én de concrete vraagstukken uit jouw eigen organisatie staan centraal tijdens uw studie. Je leert door te doen.

ACCREDITATIES

BSN is nu geaccrediteerd/erkend door:

 • Accreditation Council for Business Schools and Programs (ACBSP, Amerika) accreditatie voor alle MBA’s en DBA’s.
 • EduQua (Zwitserland), instituutscertificering
 • NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie), voor alle MBA’s
 • ATHEA (Oostenrijk/ Europees) kandidaats instituutsaccreditatie
 • NRTO, instituutserkenning
 • CEDEO, erkenning op basis van bewezen klanttevredenheid
 • Schoolleidersregister Primair Onderwijs (PO): erkenning MBA en action learning opleidingen

MBA Belevingssessie Action Learning, Strategie & Marketing en HRM

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.2

Prijs: €0,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest