Beschermingsbewind in de praktijk loc Willemstad – Curaçao

Beschermingsbewind in de praktijk loc Willemstad – Curaçao

Prijs: €2.495,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

et landelijk Kwaliteitsbureau CBM (Rechtbank Oost-Brabant te ‘s-Hertogenbosch te Nederland) heeft de afgelopen periode bij individuele aanvragen van aankomende bewindvoerders de opleiding van Commodis als passend bevonden.

Heeft u affiniteit met financiën, sociale wetgeving en juridische zaken en bent u daarnaast sociaal, communicatief vaardig en gaat u het nemen van verantwoordelijkheid niet uit de weg? Dan is de opleiding beschermingsbewind in de praktijk geschikt voor u.

De opleiding is interessant voor beroepsgroepen die veel te maken krijgen met beschermingsbewindvoerders of onder bewind gestelde personen bv. bewindvoerder Wsnp, schuldhulpverleners, advocaat, advocaatstagiairs, rechtsbijstand jurist, jurist algemeen, HBO-jurist, juridisch secretaresse/medewerker, (jeugd) zorg medewerkers, etc.

Ervaring in beschermingsbewind is niet noodzakelijk, goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

  • De training wordt verzorgd op basis van de Curaçaose wet- en regelgeving te weten; Koninkrijksdeel Curaçao Burgerlijk Wetboek 1, TITEL 19 Onderbewindstelling ter bescherming van meerderjarigen

De opleiding praktijkdiploma beschermingsbewindvoering is zeer praktijk- en doelgericht. ‘Ervarend leren’ staat centraal. Dit betekent dat de theorie steeds in de dagelijks actuele praktijk wordt geplaatst en dat u veelvuldig aan de slag gaat met casuïstiek. Het onderling uitwisselen van ervaringen en leren van elkaar is zeer waardevol. Er wordt een groot beroep gedaan op uw zelfstandigheid en probleemoplossend vermogen.

De training is verdeeld over 4 dagen, 2 dagen theorie en 2 dagen gericht op het dagelijkse praktijk van de beschermingsbewindvoerder inclusief het werken met de automatiseringsprogramma.

Praktijkopdrachten, thuisstudie en examen 
Tijdens de opleiding vervult u een aantal praktijkopdrachten, doet u thuisstudie en rondt u de opleiding af met een examen. Na afloop van een succesvol gevolgde opleiding ontvangt u een certificaat.

Beschermingsbewind in de praktijk loc Willemstad – Curaçao

Prijs: €2.495,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest