Presentatietraining: Goed leren presenteren

Presentatietraining: Goed leren presenteren

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.1

Prijs: €1.425,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Na deze training presenteer je onderscheidend & overtuigend voor een groep. Je hebt er plezier in! Start 6x per jaar.

Presentatietraining ‘Goed leren presenteren’

De presentatietraining ‘Goed leren presenteren’ is onze meest complete training rondom presenteren en spreken. Fysiek, Inhoudelijk & Mentaal. In de training oefen je met verschillende technieken en presentatievaardigheden. Er is daarnaast veel ruimte voor persoonlijke aandachtspunten. Met een pakkend verhaal weet je anderen te inspireren en te raken.

Breng jouw presentatie of pitch met een presentatiecursus van goed naar geweldig!

Na deze presentatietraining

Spreek je onderscheidend en overtuigend. Je durft jezelf te zijn en weet dat je door jezelf in te brengen je verhaal versterkt. Je kunt vertrouwen op je improvisatievermogen. Interactie met het publiek gaat je gemakkelijk af.

Situaties waarin je resultaat zult zien:

 • Inspirerende (netwerk)gesprekken voeren
 • Succesvol spreken in het openbaar
 • Vergaderingen
 • Intern presenteren
 • Online trainingen of meetings
 • Pitchen
 • Anderen overtuigen
 • Omgaan met weerstand

Inhoud presentatietraining ‘Goed leren presenteren’

Voor wie?
Deze presentatietraining is geschikt voor iedereen die spreekt in het openbaar, presentaties geeft, vergaderingen voorzit, ideeën wil inbrengen, regelmatig voor een groep staat of (netwerk)gesprekken voert. Het is niet van belang hoeveel ervaring je hebt met spreken in het openbaar (want de leerdoelen zijn immers persoonlijk).

Als spreekangst een issue voor je is, adviseren wij onze training Spreekangst wordt Stemkracht. Het programma komt voor een groot deel overeen, maar er is in die training extra aandacht voor het omgaan met spanning.

Programma

Onze enthousiaste en deskundige trainers creëren een veilige omgeving binnen de kleine groepen waarmee ze trainen. Het echte succes van een goede presentatietraining zit in oefenen in een groep en het krijgen van feedback. Daar geloven wij in.

Dag 1: Basis presentatie- en spreekvaardigheden

Tijdens de eerste dag krijg je inzicht in de balans tussen een efficiënte voorbereiding (waaronder mindmapping) en het loslaten daarvan. Je ervaart de impact van focus vooraf middels een warming-up en aandacht voor een juiste ademhaling. We kijken naar het innemen van de rol van natuurlijk leider, rust inbouwen en een logische opbouw van een presentatie of gesprek.

Ook verken je de invloed van je stem, je houding en de plek op het podium of in de ruimte. En onderzoek je het belang van contact met je publiek en de dynamiek van interactie.

Gedurende de hele dag oefen je met vaardigheden zoals luisteren, improviseren en storytelling. Al deze belangrijke basisvaardigheden in het leren presenteren komen terug in de presentatiecursus.

Dag 2: Presentatieskills aanscherpen

Deze dag ga je ervaren hoe beweging je kan helpen om je verhaal aansprekender te maken. Je leert hoe je effectief gebruik maakt van de ruimte en het podium. En je leert spelen met contact met je publiek. Je leert structuur aan te brengen in je verhaal. Ook oefen je met metaforen en anekdotes en structuren voor de opbouw van je verhaal.

Na deze dag weet je ook hoe je je kernboodschap als kapstok gebruikt. En hoe de dynamiek bijdraagt aan een goede presentatie. Daarnaast komt ook online presenteren aan bod. Je oefent aan de hand van jouw eigen presentatie. Deze kun je tijdens de presentatietraining dus direct aanscherpen.

Dag 3: De diepte in

Je krijgt tijdens de derde dag van de presentatiecursus inzicht in hoe je effectief kunt overtuigen in je presentatie, hoe je staat voor je verhaal en spreekt vanuit je hart. Daarnaast is er extra aandacht voor het omgaan met weerstand.

We gaan ook in op hoe je je publiek raakt en geboeid houdt. En je ervaart de kracht van duo-presentatie. Ook oefen je deze dag met jouw eigen presentatie. Aan het einde van de dag is je eigen verhaal glashelder. Kortom: applaus gegarandeerd!

Investering presentatietraining

De prijs voor deze driedaagse presentatietraining is inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere en gezonde lunch.

EXTRA: Een jaar lang gratis deelname aan onze aanscherpavonden om te oefenen en je kennis op te frissen (5x per jaar). Ter waarde van €100,-

EXTRA: Het handboek ‘Presenteren is een feest’, bestseller van Roeland Schweitzer (de grondlegger van Speechen.nl). Ter waarde van €21,-

Werkwijze

Tijdens de trainingen van Speechen.nl staat oefening voorop. Het succes van een goede presentatietraining zit in het oefenen in een groep en het krijgen van feedback. Je zult versteld staan van de vooruitgang die je boekt, juist door steeds kleine stappen te nemen.

Je oefent met de input die je zelf inbrengt. Op deze manier kun je al tijdens deze training je volgende presentatie voorbereiden en aanscherpen. Mensen zullen geboeid aan je lippen hangen.

Locatie

Deze training vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam-West. Een inspirerende en ruime locatie die bestaat uit een grote foyer met een eigen theaterzaal.

Black Cat Theatre
Schakelstraat 2
1014 AW Amsterdam

Voldoende parkeergelegenheid voor de deur en goed bereikbaar met het OV (slechtst 5 minuten lopen van station Sloterdijk).

  Presentatietraining: Goed leren presenteren

  Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.1

  Prijs: €1.425,00

  Gratis brochure aanvragen
  Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest