Projectmanagement

Projectmatig werken is een steeds belangrijker onderdeel binnen organisaties. Voor een groot deel wordt dit gestuurd door een toenemende behoefte aan innovatie én verbeteringen van processen. Maar, hoe zorg je dat projecten effectief en succesvol verlopen? Hoe organiseer je een projectteam en projectstructuur? En, hoe manage je de voortgang en houd je hierbij controle over resources, kosten en tijd? In deze training ‘Projectmanagement’ leer je hoe je een project opzet, een gedegen projectplan en planning maakt en helder en transparant communiceert. Je leert hoe je alle betrokken partijen bindt en committeert. Je leert hoe je op deadlines stuurt en deze bewaakt. Kortom: je leert hoe je succesvol leiderschap neemt en projecten succesvol stuurt naar het gewenste resultaat.

Iets voor jou

De training ‘Projectmanagement’ is voor professionals, die de verantwoordelijkheid en leiding over een project krijgen. Ook voor diegenen die hun projectmanagement skills willen versterken.

Resultaat

Je hebt geleerd welke onderdelen van cruciaal belang zijn voor het opzetten van succesvolle projecten. Je bent in staat projectmatig te werken. Je hebt geleerd een gedegen projectplan op te stellen. Je hebt inzicht gekregen in de belangen die spelen binnen projecten en hoe je stakeholders hierin meeneemt en goed weet te verbinden. Je hebt geleerd op een duidelijke manier je verwachtingen te managen en te communiceren. Je bent in staat de voortgang binnen projecten te sturen en daarbij controle te houden over eventuele risico’s als budgetoverschrijding en tijdverlies.

Programma

Dag 1

09:30 Start training

 • GAP-analyse, wat is de huidige situatie en wat is de gewenste situatie?
 • Het belang van effectief projectmanagement.
 • Het opzetten van een projectplan en -structuur.
 • De verschillende fases binnen een project.
 • De belangrijkste doelstellingen in kaart brengen, prioriteiten stellen en deadlines bewaken.
 • Heldere afspraken maken en het beoogde resultaat goed in kaart brengen.
 • Commitment vinden door vooraf goed de resultaatverwachtingen op te halen.

17:00 Einde training

Dag 2

09:30 Start training

 • De kick-off van een project: leiderschap, rolverdeling en het in kaart brengen van stakeholders.
 • Samenwerken en verbinden binnen een project.
 • Helder communiceren en formuleren van je verwachtingen en afspraken.
 • Omgaan met weerstand en tegenwerpingen binnen projecten.
 • Risicoanalyses maken en deze constructief weten te formuleren.
 • Uitwerking projectplan naar je eigen praktijk.
 • Na de training: het uitwerken van een concreet actieplan.

17:00 Einde training

Werkwijze

Stap 1. Je start met een intake

Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats. Je kunt er tevens voor kiezen om je intake telefonisch toe te lichten. Op basis van de intake delen wij je in bij een trainingsgroep met overeenkomstige achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten.

Stap 2. Je volgt een inspirerende en interactieve training

De training “Projectmanagement” wordt verspreid over een periode van 2 weken gegeven. Het trainingsprogramma kenmerkt zich door inspirerende inleidingen, die gevolgd worden door theoretische inzichten en praktijkgerichte opdrachten. Plenaire sessies worden afgewisseld met het uitwerken van opdrachten in subgroepen. Het trainingsprogramma is zo opgezet dat je met en van elkaar leert. Tussen de trainingsdagen door werk je opdrachten uit, welke in vervolgsessies teruggekoppeld worden.

Stap 3. Een jaar lang toegang tot je Online Learning Platform

Vanaf je eerste trainingsdag bieden wij je de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen bij het in de praktijk brengen van de kennis en inzichten die je opdoet tijdens de training. Middels het Online Learning Platform, jouw persoonlijke leeromgeving, kun je op de momenten dat het jou het beste uitkomt leren. Via de YEARTH app, je tablet of computer kun je artikelen lezen, extra informatie aanvragen, maar ook ondersteuning ontvangen van je trainer.

Over je trainer

De training wordt gegeven door een specialist op het gebied van project- en verandermanagement. Onze trainers zijn mensen met een gedegen opleiding en ruime praktijkervaring. Ieder binnen zijn of haar specialisatie. Door hun jarenlange ervaring begrijpen zij wat er leeft binnen jouw vakgebied. YEARTH trainers kenmerken zich door hun aanpak; positief confronterend, sterk analytisch, gedragsspecialisten, wars van trucjes, een flinke dosis praktijk- en trainerservaring en een focus op samen met deelnemers het hoogst mogelijke resultaat behalen.