Zakelijke brieven schrijven

Zakelijke brieven schrijven

Prijs: €295,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Volg nu Zakelijke brieven schrijven en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Ook in de tijd van e-mail, SMS en WhatsApp blijft het nodig dat er officiële brieven geschreven worden. Maar hoe doe je dat? Wat hoort in een brief die serieus is en serieus genomen moet worden? Waar moet je aan denken en wat hoort er juist niet in thuis? Hoe bouw je zo’n brief op? Als je alle belangrijke zaken voor het schrijven van een zakelijke brief duidelijk uitgelegd wilt hebben, dan is deze e-learning wat je zoekt.

Doel van de cursus

In de online cursus ‘Zakelijke brieven schrijven’  leer je wat wel én wat niet thuishoort in een zakelijke brief.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van functie van een zakelijke brief
  • Kennis van de algemene vereisten
  • Toepassen structuur van een zakelijke brief
  • Onderscheiden van diverse soorten zakelijke brieven (beantwoording van een sollicitatiebrief, een gelegenheidsbrief, een bedankbrief, een reactie op een klacht, een orderbrief, een bevestigingsbrief, een factuur en een betalingsherinnering)

Duur en studiebelasting

De e-learning ‘Zakelijke brieven schrijven’ duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die vanuit zijn of haar functie zakelijke correspondentie moet voeren. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Formuleren en rapporteren, Relaties bouwen en netwerken, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus ‘Zakelijke brieven schrijven’ bestaat uit: VideoCollege, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), E-books, Voorbeeldzinnen, Leerjournaal, Titulatuur, Modelbrief, Model en uitleg, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 2 modules.

Toetsing

De online cursus ‘Zakelijke brieven schrijven’ wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Zakelijke brieven schrijven

Prijs: €295,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest