Training Meeting Design (Eventmanagement / Evenementen organiseren / Events)

Training Meeting Design (Eventmanagement / Evenementen organiseren / Events)

Prijs: €495,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Meeting Design: Raamwerk voor een congres met impact!

Bewust nadenken over de opzet van een prikkelend congres is een vak apart. Dat je kunt leren! Deze training / cursus gaat over het écht binnenkomen bij de doelgroep. Ze raken en in beweging krijgen. Ontwerpen van meetings, beredeneerd vanuit de inhoudelijke programmering van zakelijke meetings. Een training vol tools, handvattten, modellen (waaronder het EventCanvas Model!) en technieken die helpen om effectievere events te organiseren.

Wat gebeurt er ‘tussen de oren’ van event bezoekers tijdens een meeting? En hoe kun je dat onzichtbare en onuitgesproken proces positief beïnvloeden? Hoe komt het dat het ene logistiek perfect georganiseerde event of meeting leidt tot nieuwe inzichten, ander gedrag en new business, terwijl een ander perfect georganiseerde zakelijke bijeenkomst al vergeten is op de weg terug naar huis? 

Om te komen tot een gedegen en inspirerend ontwerp doorloop je, net als andere designers, een proces. Aan de hand van een case ga je op structurele wijze aan de slag met het invullen van een canvas (eventontwerpmodel). Het doorlopen van de stappen wordt uitvoerig besproken en vooral: je gaat er zelf mee aan de slag! Hiermee leer je een event te ontwerpen én ontstaat er direct draagvlak voor dit ontwerp. Deze eendaagse training bied je een raamwerk om je aanpak aan op te hangen. Voor bijeenkomsten doen wat industrial designers voor producten doen.

De voordelen die deze training je oplevert:

  • Meer impact en meer rendement omdat de opzet van je event is afgestemd op de gestelde doelen.
  • Onderscheid in de markt: je event heeft meer diepgang en sluit beter aan bij de verwachtingen van de deelnemers.
  • Het beweegt de eventdeelnemers tot het enige dat telt: het ondernemen van actie in hun vakgebied rondom hetgeen ze geleerd hebben op jouw event.
  • Veel inspiratie voor je deelnemers, (interne) opdrachtgever en jezelf!

Opzet en doel van de training Meeting Design

Tijdens deze interactieve eendaagse training leer je:

  • De kracht van meeting design. Achtergrond vanuit meerdere invalshoeken: didactiek, psychologie, groepsdynamica, omgevingsfactoren.
  • Hoe je je opdracht helder krijgt met meetbare doelen bij je opdrachtgever.
  • Het doorlopen van de ontwerpfase; de 7 kenmerken van Meeting Design. Aan de hand van een meeting design canvas!
  • De verschilende meeting design tools die op de markt zijn leren kennen.
  • Met welke beïnvloeders je rekening moet houden (o.a.; locatie, techniek, type spreker).
  • De kans op magie te vergroten!

De trainer

Deze training wordt gegeven door Marga Groot Zwaaftink, eigenaar van CommGres congresbureau. Marga heeft meer dan 20 jaar ervaring in de congres- en eventbranche. Dit heeft zij onder andere opgedaan bij de Amsterdam RAI, Euroforum Conferences, NH Hoteles en sinds 2004 bij haar eigen bureau. Tevens is zij een van de initiatiefnemers van de verkiezing ‘Dagvoorzitter van het Jaar’.

Training Meeting Design (Eventmanagement / Evenementen organiseren / Events)

Prijs: €495,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest