Leidinggeven op basis van Eigenaarschap

Leidinggeven op basis van Eigenaarschap

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.7

Prijs: €1.095,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Er is een steeds grotere behoefte om medewerkers aan te sturen op basis van eigenaarschap. Maar wat betekent het voor je als manager in de dagelijkse praktijk om mensen op basis van eigenaarschap te ondersteunen? Wil je graag concrete handvatten hoe je meer verantwoordelijkheid en regie bij je medewerkers kunt leggen? Wil je graag op een constructieve en positieve manier progressie boeken? In deze tweedaagse training “Leidinggeven op basis van Eigenaarschap” ontwikkel je praktische handvatten én vertrouwen om op basis van eigenaarschap effectief met je team om te gaan.

Iets voor jou

De training “Leidinggeven op basis van Eigenaarschap” is bestemd voor managers en HRM managers die medewerkers proactiever en effectiever willen laten functioneren.

Resultaat

Je hebt praktische gesprekstechnieken ontwikkeld om de verantwoordelijkheid en de regie van de mensen met wie je werkt te stimuleren. Na afloop van de training beschik je over gespreksvaardigheden om eigenaarschap in zowel een-op-een situaties als in teamverband te stimuleren. Daarnaast heb je een omslag gemaakt van een aanbod- en probleemgerichte naar een progressiegerichte benadering. En ben je na de training in staat om het proactieve en oplossende vermogen in een groep aan te boren.

Programma

Dag 1

09:30 Start training

 • GAP analyse; waar sta je nu, waar wil je staan en hoe kom je daar?
 • Jouw team in kaart; de verhoudingen en de condities binnen een team.
 • De gedrags- en communicatiepatronen binnen je team.
 • “Own it”; het sturen op zelfontwikkeling en eigenaarschap.
 • Effectiviteitsmotor; gedrag, prioriteiten, planning en tijdsbesteding.
 • Creëren van structuur; het bepalen van je kritische succesfactoren.
 • Voor de tussenliggende periode; het oefenen van een zelf-geformuleerde opdracht in de praktijk.

17:00 Einde training

 

Dag 2

09:30 Start training

 • Het onderscheid tussen de verschillende vormen van leidinggeven.
 • Wat is je voorkeursstijl van leidinggeven en welke invloed heeft dit op het team?
 • De voorwaarden en ingrediënten van situationeel leiderschap.
 • 100 meter motiveren en kilometers inspireren.
 • Kritisch omgaan met kritiek. Het hoe, wat en waarom achter de kritiek.
 • Een mindset voor succes; leren denken in kansen en mogelijkheden.
 • Voor na de training; het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

17:00 Einde training

Werkwijze

Stap 1. Je start met een intake

Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats. Je kunt er tevens voor kiezen om je intake telefonisch toe te lichten. Op basis van de intake delen wij je in bij een trainingsgroep met overeenkomstige achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten.

Stap 2. Je volgt een inspirerende en interactieve training

Deze tweedaagse training “Leidinggeven op basis van Eigenaarschap” wordt verspreid over een periode van twee weken gegeven. Het trainingsprogramma kenmerkt zich door inspirerende inleidingen, die gevolgd worden door wetenschappelijk beproefde inzichten en praktijkgerichte opdrachten. Plenaire sessies worden afgewisseld met het uitwerken van opdrachten in subgroepen. Het trainingsprogramma is zo opgezet dat je met en van elkaar leert.

Stap 3. Een jaar lang toegang tot je Online Learning Platform

Vanaf je eerste trainingsdag bieden wij je de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen bij het in de praktijk brengen van de kennis en inzichten die je opdoet tijdens de training. Middels het Online Learning Platform, jouw persoonlijke leeromgeving, kun je op de momenten dat het jou het beste uitkomt leren. Via de YEARTH app, je tablet of computer kun je artikelen lezen, extra informatie aanvragen, maar ook ondersteuning ontvangen van je trainer.

Over je trainer

De training wordt gegeven door een ervaren gedrags- en communicatietrainer. Onze trainers zijn mensen met een gedegen opleiding en ruime praktijkervaring. Ieder binnen zijn of haar specialisatie. Door hun jarenlange ervaring begrijpen zij wat er leeft binnen jouw vakgebied. YEARTH trainers kenmerken zich door hun aanpak; positief confronterend, sterk analytisch, gedragsspecialisten, wars van trucjes, een flinke dosis praktijk- en trainerservaring en een focus op samen met deelnemers het hoogst mogelijke resultaat behalen.

Leidinggeven op basis van Eigenaarschap

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.7

Prijs: €1.095,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest