Situationeel Leidinggeven

Situationeel Leidinggeven

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.3

Prijs: €1.690,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

In deze training leer je hoe je jouw leiderschapsstijl aanpast aan de specifieke situatie en de verschillende behoeften van medewerkers.

Jij hebt een persoonlijke stijl. Maar je medewerkers ook! Merk je dat verschillende medewerkers behoefte hebben aan verschillende manieren van aansturing? Wil jij met een individuele benadering iedere medewerker motiveren het beste uit zichzelf te halen? In deze training leer je hoe je jouw leiderschapsstijl aanpast aan de specifieke situatie en de verschillende behoeften van medewerkers. Hierdoor versnelt hun ontwikkeling en groeit hun betrokkenheid en productiviteit. Door snel te schakelen tussen verschillende leiderschapsstijlen, behaal je met je team het mooiste resultaat.

Je geeft minimaal een half jaar leiding en je wilt ontdekken hoe je je leiderschapsstijl flexibel afstemt op de behoefte van je medewerkers. Je bent op zoek naar een manier van leidinggeven die aansluit bij de mensen in je team en hen motiveert het maximale uit zichzelf te halen.

Tijdens de training stel je je eigen werkplan op, dus het is belangrijk dat je op het moment van de training een leidinggevende rol hebt in je (vrijwilligers)werk.

– Je kent de verschillende leiderschapsstijlen binnen het model van situationeel leidinggeven
– Je bent flexibel in je stijl van leidinggeven, afhankelijk van de situatie en de medewerker
– Je hebt inzicht in de bekwaamheid en bereidheid van medewerkers in je team
– Je weet hoe je medewerkers kunt stimuleren en motiveren op basis van hun competenties

Dag 1: Situationeel Leiderschap
– Verschillende stijlen in situationeel leidinggeven
– Welke stijl past bij mij?
– Instrueren, overtuigen, delegeren en coachen
– Oefenen met alle stijlen

Dag 2: De juiste stijl voor iedere medewerker
– Competenties en taakvolwassenheid
– Motiveren en stimuleren
– In kaart gebracht: de bereidheid en bekwaamheid van mijn medewerkers
– Klaar voor de toekomst: aan de slag met mijn werkplan.

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Intake: Voorafgaand aan de training vul je een schriftelijk intakeformulier in waarin je een aantal vragen beantwoordt gericht op jouw persoonlijke situatie.

Bijeenkomsten: De bijeenkomsten zijn gericht op interactie met de trainer en medecursisten. Met afwisselende werkvormen doe je kennis en inzichten op en oefen je met vaardigheden.

Persoonlijke coaching: Je trainer is je persoonlijke coach die je helpt uitdagingen te identificeren en te vertalen in haalbare doelen.

Online leeromgeving: Naast de klassikale dagen werk je met de online leeromgeving die je ondersteunt in het leerproces. Na de opleiding houd je onbeperkt toegang tot al het online materiaal.

Persoonlijk werkplan: Tijdens de training schrijf je een werkplan voor je hele team. Daarmee zorg je ervoor dat je gericht aan de slag kunt nadat het traject is afgerond.

Trainingsacteur: Een trainingsacteur zorgt voor levensechte leer- en oefensituaties.

ICM-certificaat: Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Situationeel Leidinggeven

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.3

Prijs: €1.690,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest