Juridisch Secretaresse Thuisstudie

Juridisch Secretaresse Thuisstudie

Prijs: €1.128,95

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Word een duizendpoot met juridische vaardigheden met de Juridisch Secretaresse opleidingVan het ontleden van wetsartikelen tot kennis van ontslagrecht, en van dossiermanagement tot agendabeheer, na afronding van de opleiding Juridisch Secretaresse beschik jij over verschillende essentiële juridische vaardigheden, om juridische vraagstukken succesvol te kunnen beantwoorden.
Als Juridisch Secretaresse ben jij dé belangrijke schakel tussen het management en de cliënten. Je geeft advies aan het management over juridische vraagstukken en je staat cliënten en bezoekers te woord. Een echte duizendpoot dus! Met de Juridisch Secretaresse opleiding word jij klaargestoomd voor dit vak.
Juridisch Secretaresse; opleiding voor iedereen
De Juridisch Secretaresse opleiding kan door iedereen worden gevolgd. De opleiding start bij de basis en is bijzonder geschikt wanneer jij het management binnen een organisatie wilt kunnen adviseren over juridische vraagstukken die in de onderneming spelen.
Met een cursus Juridisch Secretaresse kun je aan de slag bij een advocatenkantoor, rechtbank of gemeente. Maar ook in het bedrijfsleven is veel vraag naar kennis van juridische zaken.
Kennis van Nederlands recht
Na afronding van deze cursus Juridisch Secretaresse beschik je over verschillende essentiële juridische vaardigheden, die nodig zijn om wetten en jurisprudentie te vinden en deze vervolgens juist te interpreteren en toe te passen.
Daarnaast doe je uitgebreide kennis op over het Nederlandse recht in deze opleiding. Juridisch Secretaresse worden, betekent dat je verstand hebt van de (hoofd)gebieden privaatrecht, bestuursrecht en arbeidsrecht. Tot slot leer je de basisvaardigheden uit het secretariaatspraktijk, zoals agendabeheer en bezoekers ontvangen.Zowerkt studeren bij NHA
Studieprogramma Juridisch SecretaresseTijdens de Juridisch Secretaresse opleiding komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat uit vijf modules, namelijk juridische vaardigheden, privaatrecht, bestuursrecht, arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 4 en secretariaatspraktijk.
Juridische vaardigheden
In de eerste module van de Juridisch Secretaresse opleiding maak je kennis met diverse juridische vaardigheden, die als basis dienen voor het vervolg van de cursus. Je leert bijvoorbeeld hoe je relevante wetsartikelen kunt vinden in jouw wettenbundel en hoe je wetsartikelen moet ontleden.
Ook het gebruiken van juridische literatuur en parlementaire stukken, dossierbeheer en dossiermanagement komen aan bod. In deze module ga je nog niet inhoudelijk in op een van de verschillende rechtsgebieden.
Privaatrecht
In de tweede module ga je inhoudelijk in op het privaatrecht. Je leert alle facetten van het privaatrecht kennen. Onderwerpen zoals personen- en familierecht, ondernemingsrecht, vermogensrecht, goederenrecht, verbintenissenrecht, erfrecht, burgerlijke rechtsvordering, faillissementsrecht, de notaris en het kadaster komen aan bod.
Bestuursrecht
Tijdens deze module maak je kennis met het bestuursrecht. Onderwerpen zoals bevoegdheden van het openbaar bestuur, beschikkingen, handhaving van bestuursrecht, privaatrechtelijke instrumenten, klachten en aansprakelijkheid komen aan bod.
Arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 4
In deze module van de opleiding Juridisch Secretaresse komt het arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht aan bod. Je leert meer over: arbeidsovereenkomsten, arbeidsverhoudingen, arbeidsomstandigheden, ondernemingsraad, ontslagrecht en arbeidsongeschiktheid. Maar ook sociale wetgeving, sociale verzekeringen, beëindiging van dienstverband en arbeidsprocesrecht komen aan bod.
Secretariaatspraktijk
Tenslotte ga je aan de slag met de module secretariaatspraktijk. Je leert zaken als agendabeheer, vergaderingen organiseren. Maar ook onderwerpen zoals postbehandeling, e-mailetiquette, bezoekers ontvangen en omgangsvormen komen aan bod in de Juridisch Secretaresse opleiding.Zo studeer je

Studeer in jeeigen tempo – waar je maar wilt
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Juridisch Secretaresse uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby’s. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal
Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleiding
Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docentstaje er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind vaneen les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.
Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!
Wanneer je start met deze opleiding Juridisch Secretaresse, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

de studiehandleiding doornemen;
lessen bestuderen;
video(’s) bekijken;
voorleesfunctie;
huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
jouwonline motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je vanhandigetips te voorzien;
alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
één jaar toegang tot deNHA e-bookbibliotheek met maar liefst75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën.

Studieduur

14 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

.

Juridisch Secretaresse Thuisstudie

Prijs: €1.128,95

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest