PMO-Opleiding Project Management Ondersteuner (Project Control)

Opleiding Project Management Ondersteuner (PMO)
De rol van de project(management)ondersteuner in het team is onmisbaar en uitdagend maar niet eenvoudig. Een projectondersteuner heeft behoefte aan een gedegen basis voor het succesvol opzetten, structureren en beheersen van de projecten. Begrip van theoretische zaken als projectfinanciën, planning en informatiebeheersing is een must, maar ook kunnen beschikken over de juiste vaardigheden om op die momenten steun en support te bieden aan het project en het team.

De opleiding voor Project Management Ondersteuner geeft een goed overzicht van de belangrijkste samenhangende begrippen welke in de uitvoering en de beheersing van projecten van belang zijn voor de projectondersteuner. De opleiding is er op gericht om u bekend te maken met de belangrijkste begrippen door middel van een combinatie van theorie en praktijkoefeningen. 

Doelgroep
De opleiding Project Management Ondersteuner biedt een goede basis aan iedereen die voor het eerst met projecten in aanraking komt en die zich verder in projectbeheersing wil bekwamen. 

Resultaat
U bent na het volgen van deze opleiding in staat om op een succesvolle manier alle aspecten van projectondersteuning toe te passen op uw projecten (groot of klein) binnen uw (project)organisatie.

Programmaopbouw
Vaak komen lang niet alle aspecten van projectbeheersing in de ondersteunende projectcontrolfuncties aan bod. Maar om het  effectief functioneren te verbeteren is het essentieel om kennis te maken met de vele interessante facetten van de bedrijfsvoering van projecten en projectorganisaties. In deze opleiding wordt aandacht besteed aan al deze elementen. Ook de vereiste vaardigheden voor de ondersteuner zijn onderdeel van het lesprogramma.

In 4 dagdelen, verdeeld over 4 dagen, wordt het volgende opleidingsprogramma aangeboden:
1) Sturen en beheersen van projecten
2) Pro-actieve projectondersteuner
3) Business case en projectadministratie
4) Planningen begrijpen en risicomanagement

CEDEO
PCO Kennis is CEDEO erkend (hoogste waardering). CEDEO is een onafhankelijke instelling die de klanttevredenheid meet onder deelnemers van de opleidingen van PCO. Om deze hooggewaardeerde erkenning te verkrijgen dient meer dan 80% van de deelnemers ‘zeer tevreden’ te zijn over de gevolgde opleiding. Het volledige rapport tref je op onze website aan.

Start
De PMO start tweemaal a driemaal per jaar. 
Voor de lesdagen is er rekening gehouden met de schoolvakanties.

PCO Kennis is al meer dan 25 jaar dé kennisspecialist op het gebied van projectbeheersing.