Virtual Assistant

Virtual Assistant

Prijs: €799,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Wie als virtual assistant aan de slag gaat, bepaalt zelf waar er gewerkt wordt. Lekker buiten op een terras, thuis aan de keukentafel, in het café om de hoek of als een echte “digital nomad” aan de andere kant van de wereld. Meer dan een laptop en goede WiFi-verbinding heb je namelijk niet nodig. Dát zijn jouw belangrijkste gereedschappen om te excelleren in je nieuwe carrière als virtual assistant, oftewel VA.

Met het diploma Virtual Assistant op zak heb jij de kennis in huis om te zorgen voor een gestroomlijnde bedrijfsvoering van je cliënten. Je vervult de rol van persoonlijk ondersteuner op afstand, waarbij je een grotere efficiëntie in het bedrijf van je klant bevordert. Bovendien fungeer je als gelijkwaardige sparringpartner voor opdrachtgevers. Je werkt dan wel op afstand, toch weet je moeiteloos verbindingen tot stand te brengen. Samengevat ondersteunt een virtual assistant ondernemers in het uitvoeren van zeer uiteenlopende taken. Daarnaast geeft een virtueel assistent ook vaak advies, wat het vak en de rol van assistent op afstand nog uitdagender maakt.

De lesstof van deze thuisstudie Virtual Assistant leidt je stapsgewijs door de facetten die van belang zijn voor het uitoefenen van dit uiterst veelzijdige beroep.

 • Een beroep met veel toekomstperspectief 
  Het beroep van virtual assistant heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Er is vanuit zzp-ers en bedrijven dan ook steeds meer interesse voor het inhuren van een virtual assistant (VA). Hierdoor is het uitgegroeid tot een beroep met veel  toekomstperspectief en werkgarantie. Het beroep van VA staat niet voor niets hoog in de lijst van meest toekomstbestendige beroepen!
   
 • Van allrounder tot specialist 
  Hoewel je via deze thuisstudie wordt opgeleid tot allround assistent, leent het vak zich ook uitstekend voor specialisaties. Vooral voor cursisten met een grote kennis of interesse binnen een bepaald vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan management support, social media & marketing support, financieel support, IT-support, human resources support, enzovoorts.
   
 • Als zelfstandige aan de slag
  Als virtueel assistent heb je de mogelijkheid om als zelfstandige te werken waar, wanneer en met wie je wilt. Je hebt de vrijheid om zelf keuzes te maken, waardoor je de regie volledig in eigen hand houdt. Het vak biedt uitdagingen en daardoor de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het gebied waar jouw interesses liggen. Hierdoor kun je met energie en passie ondernemers en organisaties helpen om te groeien en te focussen.
   
 • Voordelen voor ondernemers/bedrijven
  Niet alleen voor jou als virtual assistant heeft het beroep veel aantrekkelijke kenmerken, ook ondernemers die je inhuren hebben vele voordelen bij de samenwerking met een assistent op afstand. Een virtual assistant is flexibel inzetbaar en zorgt voor rust, structuur en overzicht.

  Ook heeft een virtual assistant wellicht kennis in huis die de ondernemer mist, waardoor deze zich kan focussen op zijn core business. Een zelfstandig virtual assistant geeft geen financieel risico, omdat er geen dienstverband is. Je neemt ondernemers en organisaties werk uit handen op de momenten dat dit echt nodig is!

Virtual Assistant

Prijs: €799,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest