Effectief Samenwerken in Zelfsturende Teams – Dag

Je bent werkzaam binnen een zelfsturend team of je team wordt binnenkort zelfsturend. Daarbij wil je de samenwerking binnen het team stimuleren om nog betere resultaten neer te zetten.

In de zorg, ICT en financiële sectoren werken organisaties steeds vaker met zelfsturende teams. Dat vraagt teamleiders en collega’s onderling om andere specifieke vaardigheden in het samenwerken. In deze interessante training ga je met deze vaardigheden aan de slag. Je leert hoe je taken en verantwoordelijkheden evenredig kunt verdelen binnen het team. Ook leer je hoe je teamleden stimuleert om effectiever samen te werken door elkaars kwaliteiten volledig te benutten. Je leert hoe je een prettige en flexibele werkomgeving creëert die wendbaar is voor veranderingen. Het resultaat? Na afloop stimuleer je de realisatie van gezamenlijke doelen.

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘Effectief Samenwerken in Zelfsturende Teams’.

Voordat de training begint, vul je een online intake in. Hierin geef jij aan wat je belangrijkste leerdoelen zijn voor deze training. Tijdens de bijeenkomsten gaat de trainer samen met jou aan de slag met jouw leerdoelen. De training is praktisch en concreet, in de trainingsbijeenkomsten is er veel aandacht voor het toepassen van kennis. Het accent ligt op de eigen rol en verantwoordelijkheid: wat kun je zelf regelen? Zowel als teamlid als in je rol als leidinggevende. Natuurlijk is er ruimte en gelegenheid tot gebruiken van eigen cases. Met speelse en praktische (overleg)technieken oefen je om tot een goed groepsresultaat te komen. Je zult merken dat je ook leert van de praktijkervaring van anderen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

o Vastleggen leerdoelen
o Persoonlijke ontwikkelvraag

Zelfsturende teams

o Rollen binnen een team
o
Vergroten van de resultaatgerichtheid
o
Zelfstandigheid
o
Flexibiliteit en wendbaarheid

Effectief samenwerken

o
Onderlinge communicatie
o
Plezierig en effectief werken
o
Oplossingsgericht werken
o
Verdeling van verantwoordelijkheden

Persoonlijk ontwikkelplan

o Vastleggen ontwikkelstappen
o Persoonlijk actieplan

2 dagen

Trainingen

B-ESZT|Effectief Samenwerken in Zelfsturende Teams

Brand Owner