HYBRIDE PROGRAMMA Agile HR & Wendbare Organisaties

HYBRIDE PROGRAMMA Agile HR & Wendbare Organisaties

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.2

Prijs: €1.845,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

In oktober gaat de 20ste editie van deze ‘stevige bodem’ van start!
Early birds ontvangen 10% korting op de deelnameprijs van € 2050,- ex. btw, en betalen € 1845 ex. btw als zij zich inschrijven vóór 14 september. Bovendien ontvangen zij de bonusmodule ‘de Agility Scan’ en een extra individuele online coaching-sessie!

Na 14 september vervalt deze aanbieding.

***

Dát organisaties iets moeten doen om snel en adequaat op ontwikkelingen en veranderingen in te spelen, is ondertussen duidelijk: huidige organisatievormen lijken niet meer te passen en we zijn dan ook op zoek naar andere manieren van organiseren: plat(ter), transparant(er) en wendbaar(der). HR heeft een richtinggevende en (bege)leidende rol in deze transitie. Daarmee zijn de huidige HR  tools ook toe aan een grondige revisie en is het de hoogste tijd om de impact op de rol van HR te bekijken!

In het kort:

Maak in deze training kennis met de 12 ingrediënten van wendbare organisaties (met zelfsturende teams als onmisbaar onderdeel hierin) en vier belangrijke HR rollen in deze transitie:
trendtolk & toekomstkijker (hoe ziet de organisatie van de toekomst er uit)
transitieleider (hoe nemen we de organisatie mee van A naar B via B) 
HR agilist (hoe kan HR zelf wendbaar, opgavegericht en écht mens-centraal werken)
Fire feeder (hoe kan HR het vuurtje verspreiden en ‘agile’ door de organisatie verspreiden)

Bovendien kijken we hoe we huidige HR thema’s & tools (zoals het aantrekken van talent, performance management en talent ontwikkeling) aan kunnen laten sluiten bij de nieuwe behoeftes van de organisatie.

We reiken 12 ingrediënten aan, die smaak geven aan de wendbaarheidsthema’s:
Agile Werken
Flexibel Organiseren
Mens- en Waardencentraal Leiderschap
Shared Purpose & Relevantie
Het één kan niet zonder het ander!


Wat neem je mee naar huis:
Een fris en samenhangend perspectief op HR- en organisatievraagstukken en concrete handvatten om HR en de organisatie in beweging te krijgen … en het besef dat hier meerdere recepten voor bestaan! Wij reiken de benodigde ingrediënten aan, jij ontdekt de ‘hoeveelheden’ en bereidingswijze die voor jouw organisatie het beste passen.


Voor wie:
Deze training is bedoeld voor HR directeuren, HR managers en andere HR professionals die zich bezig houden met thema’s zoals de transitie van oud naar nieuw organiseren, zelfsturing & eigenaarschap, het kantelen of wendbaarder maken van de organisatie en groeien & opschalen zonder de introductie van extra managementlagen en bureaucratie.

Programma:

Het basisprogramma van ‘Wendbare Organisaties & Agile HR’ is verdeeld over twee trainingsdagen. Hierin worden de 12 ingrediënten (verdeeld over vier wendbaarheidsthema’s) behandeld. Ieder ingrediënt is opgebouwd uit een stukje ‘inspireren’, ‘activeren’ en ‘reflecteren’. Vooraf en  tussendoor worden er ‘inspiratie’-opdrachten meegegeven. Het programma sluit je af met een opdracht waarin je laat zien hoe je met het gedachtegoed aan de slag bent gegaan of dat nog gaat doen. Na afronding van de de opdracht krijg je een certificaat!   

BIJEENKOMST 1: KICK OFF (ONLINE 9.00-10.00 uur)
Kennismaking & Connect
Setting the Scene >
>  De veranderende wereld van werk
>  Anders Organiseren 
>  Vier HR-rolllen in de transitie

BIJEENKOMST 2: (OP LOCATIE 9.30-16.30 uur)
AGILE WERKEN

> Aldoende aanpassen
> Kleine stappen & Korte Feedback Loops
> Elkaar aanspreken & Continue Dialoog
> Experimenteren & Leren

>>> Wat is de impact van Agile Werken op de verschillende HR-thema’s?
>>> Hoe kan HR zelf wendbaarder werken en meer experimenteren?

FLEXIBEL ORGANISEREN
> Gelegenheidsteams & Eigenaarschap
> Contextueel Leiderschap & Zelfsturing
> Digitale Tools & Persoonlijke Verbinding
> Transparant & Vloeiend

>>> Wat is de rol en toegevoegde waarde van HR/leidinggevende?
>>> Korte kennismaking met inclusieve besluitvorming!
>>> Hoe kan HR de organisatie transparant(er) en ‘vloeiender’ maken en het netwerk van persoonlijke verbindingen versterken?
>>> Welke tech tools ondersteunen hierin?

BIJEENKOMST 3: MENS- EN WAARDENCENTRAAL LEIDERSCHAP (ONLINE 9.00-12.00 uur)
> Persoonlijke Drijfveren & Mens Centraal
> Inclusie & Gelijkwaardigheid
> Ruimte & Vertrouwen

>>> Wat betekent een grotere mate van zelfsturing en écht mens-centraal organiseren voor het HR beleid? Maak kennis met de Employee Journey & Employee Experience als uitgangspunten van het HR-beleid.
>>> Hoe vertaal je D&I naar het HR-beleid?
>>> Hoe ziet de leider van de toekomst eruit?

BIJEENKOMST 4: (OP LOCATIE 9.30-16.30 uur)
COLLECTIEVE AMBITIE & (KLANT/BUSINESS) WAARDE

>  Shared Purpose, Relevantie & Leidende Principes

>>> Welke bijdrage levert HR aan de Shared Purpose & Relevantie van de organisatie en welke leidende principes passen bij future HR?

AAN DE SLAG & WRAP UP 
> Het juiste recept voor jouw organisatie!
> Redesigning HR-tools

CERTIFICERINGSOPDRACHT (NIET VERPLICHT):
Deze opdracht is bedoeld om te laten zien dat de inspiratie (inhoud) en interactie (oefeningen en discussies) tijdens de training hebben geresulteerd in gedegen kennis van wendbaarheidsthema’s (agile werkmethodes, flexibel organiseren, mens- en waardegedreven leiderschap en shared purpose & relevantie), het vermogen een vertaalslag naar de praktijk te maken en concrete waarde aan de business toe te voegen.

*********

Voor wie:
Deze training is bedoeld voor HR Directeuren, HR Managers en andere HR & organisatie adviseurs die zich bezig houden met thema’s zoals de transitie van oud naar nieuw organiseren, zelfsturing & eigenaarschap, het kantelen of wendbaarder maken van de organisatie en groeien & opschalen zonder de introductie van extra managementlagen en onnodige bureaucratie.

Vorm:
Dit programma bestaat uit een kick off, 4 online trainingsochtenden, een afsluitende bijeenkomst en een coaching coffee (als follow up moment na een week of twee), inspiratie-opdrachten, actieve werksessies en reflectiemomenten. Er wordt tijdens de online training gebruik gemaakt van agile werkmethoden, design thinking technieken en andere interactieve werkvormen.

Wat heb je nodig:
We maken gebruik van verschillende online tools tijdens de training. Het enige wat je nodig hebt om mee te doen is een laptop of desktop, camera en microfoon, een goede internetverbinding, eventueel een koptelefoon en een open houding :-).

Wat neem je mee naar huis:
Een fris en samenhangend perspectief op HR- en organisatievraagstukken en concrete handvatten om HR en jouw organisatie in beweging te krijgen … 

De training wordt gegeven door Diana Russo.

HYBRIDE PROGRAMMA Agile HR & Wendbare Organisaties

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.2

Prijs: €1.845,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest