Praktisch Leidinggeven

Praktisch Leidinggeven

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.5

Prijs: €1.095,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Van een leidinggevende wordt vandaag de dag een reeks aan disciplines verwacht: het creëren van een duidelijke visie, het aansturen van individuen in een groep en beschikken over goed ontwikkelde sociale en communicatieve vaardigheden. In deze training gaan we in op het ontwikkelen van praktische inzichten en vaardigheden om teams optimaal te managen. Je vergroot je managementkennis, krijgt inzicht in een reeks aan leiderschapsstijlen en weet deze effectief in te zetten om het optimale uit je team te halen.

Iets voor jou

De training ‘Praktisch Leidinggeven’ is bestemd voor de onervaren tot beginnende leidinggevende met maximaal 2 à 3 jaar ervaring.

Resultaat

Na deze training ben je in staat op basis van hedendaagse leiderschapsprincipes leiding te geven aan je team. Je hebt geleerd hoe je een leiderschapsrol inneemt en je bent in staat tijdens uiteenlopende situaties richting te geven. Je weet wat je voorkeursstijl van leidinggeven is en welke invloed dit heeft op het team. Je hebt de verschillende stijlen van leidinggeven eigengemaakt. Je bent in staat op basis van een helder visie en strategie het team te sturen. Daarnaast heb je geleerd hoe je een klimaat creëert waarin medewerkers optimaal en prettig functioneren. Je weet hoe je praktische gespreksvaardigheden en diverse gespreksvoeringen toepast.

Programma

Dag 1

09:30 Start training

 • GAP-analyse van je leiderschapsontwikkeling: waar sta je nu, waar wil je staan en hoe kom je daar?
 • Own it, het nemen van Persoonlijk Leiderschap.
 • Emotionele Intelligentie als basis voor effectief leiderschap.
 • Je primaire leiderschapsstijl(en) en het effect daarvan op je team en de organisatie.
 • Extern winnen is intern beginnen: de kracht van goede interne communicatie.
 • Voor de tussenliggende periode: het uitwerken van actiepunten.

17:00 Einde training

Dag 2

09:30 Start training

 • Het Goede Gesprek, de kracht van continue gespreksvoering.
 • Communicatie als transactie, interacties vanuit verschillende posities.
 • Omgaan met weerstand en het nog leuk vinden ook!
 • Een mindset voor succes, je teamleden stimuleren te denken in kansen en mogelijkheden.
 • 100 meter motiveren en kilometers inspireren.
 • Na de training: opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

17:00 Einde training

We bieden deze training ook in een 4 maanden traject aan. Bekijk Praktisch Leidinggeven in 4 maanden.

Werkwijze

Stap 1. Je start met een intake

Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats. Je kunt er tevens voor kiezen om je intake telefonisch toe te lichten. Op basis van de intake delen wij je in bij een trainingsgroep met overeenkomstige achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten.

Stap 2. Je volgt een inspirerende en interactieve training

De tweedaagse training “Praktisch Leidinggeven” wordt verspreid over een periode van twee weken gegeven. Het trainingsprogramma kenmerkt zich door inspirerende inleidingen, die gevolgd worden door theoretische inzichten en praktijkgerichte opdrachten. Plenaire sessies worden afgewisseld met het uitwerken van opdrachten in subgroepen. Het trainingsprogramma is zo opgezet dat je met en van elkaar leert.

Stap 3. Een jaar lang toegang tot je Online Learning Platform

Vanaf je eerste trainingsdag bieden wij je de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen bij het in de praktijk brengen van de kennis en inzichten die je opdoet tijdens de training. Middels het Online Learning Platform, jouw persoonlijke leeromgeving, kun je op de momenten dat het jou het beste uitkomt leren. Via de YEARTH app, je tablet of computer kun je artikelen lezen, extra informatie aanvragen, maar ook ondersteuning ontvangen van je trainer.

Over je trainer

De training wordt gegeven door een ervaren managementtrainer. Onze trainers zijn mensen met een gedegen opleiding en ruime praktijkervaring. Ieder binnen zijn of haar specialisatie. Door hun jarenlange ervaring begrijpen zij wat er leeft binnen jouw vakgebied. YEARTH trainers kenmerken zich door hun aanpak; positief confronterend, sterk analytisch, gedragsspecialisten, wars van trucjes, een flinke dosis praktijk- en trainerservaring en een focus op samen met deelnemers het hoogst mogelijke resultaat behalen.

Praktisch Leidinggeven

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.5

Prijs: €1.095,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest