Medisch Secretaresse Thuisstudie

Medisch Secretaresse Thuisstudie

Prijs: €828,95

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Artsen en patiënten ondersteunen? Volg de opleiding Medisch SecretaresseWil jij je in slechts12 maanden tijd volledig voorbereiden op een baan als secretaresse in een ziekenhuis, op de polikliniek of bij een huisartsenpraktijk? Dat kan met de opleiding Medisch Secretaresse van NHA. In deze verantwoordelijke functie ben jij de schakel tussen zorgvragers en artsen. Zet nu de eerste stap enschrijf je in voorde cursus!
Veel behoefte aan medisch secretaresses
Op veel plekken is er behoefte aan goed opgeleide medische secretaresses. Als medisch secretaresse kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een huisartsenpost of in een verpleeghuis. Ookop de polikliniek of op een verpleegafdeling in een ziekenhuisofuniversitair medisch centrumwerken medisch secretaresses. Daarnaast kun je ook aan de slag bijeen particuliere kliniek.De opleiding Medisch Secretaresse bereidt je voor op een verantwoordelijke en representatieve functie. Als secretaresse of baliemedewerker op een medisch secretariaat ben jij namelijk het eerste aanspreekpunt voor patiënten en cliënten. Je vormt de schakel tussen de zorgvragers en de artsen. Voor artsen en therapeuten ben jij de administratieve steun en toeverlaat.
Benieuwd of deze opleiding Medisch Secretaresse iets voor jou is?Bekijkgratis én vrijblijvendde proefles.
Opleiding Medisch Secretaresse – voor echte duizendpoten
Een medisch-administratief medewerker is een echte duizendpoot. Als medisch secretaresse zorg jij er bijvoorbeeld voor dat meneer Janssen een follow-up afspraak krijgt met de uroloog. Ook beheer jij de binnenkomende mail en zorg jij ervoor dat deze bij de juiste specialisten en basisartsen terechtkomt. Daarnaast verzorg je de patiëntenadministratie en zorg jij ervoor dat deze er tiptop uitziet. In de opleiding Medisch Secretaresse leer jij de vaardigheden die je nodig hebt om dit beroep optimaal te kunnen uitoefenen.
Breid je medische kennis uit
Eenmedisch geschoolde secretaresse moet niet alleen netjes en accuraat zijn, maar beschikt uiteraard ook over de nodige medische kennis. Dit komt uitgebreid aan bod in de opleiding Medisch Secretaresse.In de opleiding maak je kennis met termen uit de medische wereld zoals aneurysma en mitose. En jij weet straks precies wat de arts met ”in dubio abstine” bedoelt.
Na de opleiding Medisch Secretaresse weet je ook hoe je termen alshyperparathyreoïdie uitspreekt zonder te struikelen. Zo ben jij in staat om de internist zelfverzekerd vragen te stellen. Daarnaast leer je in de opleiding hoe je diagnose-behandelcombinaties (dbc’s) verwerkt.
Toekomst als medisch secretaresse
In een opleiding Medisch Secretaresse ontdek jij precies hoe gezondheidsorganisaties werken zodat jij goed voorbereid bent op de praktijk.De opleiding combineert accuraat denken en handelen met gedegen medische kennis. Schrijf je in voor de opleiding Medisch Secretaresse enwerk toe naar eenmooie toekomst in de medische wereld!Zowerkt studeren bij NHA
Studieprogramma Medisch SecretaresseDe opleiding Medisch Secretaresse bestaat uitverschillende onderdelen:
Secretariële vaardigheden
In dit onderdeel leer je een aantal belangrijke vaardigheden die je absoluut moet beheersen. Denk bijvoorbeeld aan het soepel laten verlopen van afspraken en telefoontjes, het aannemen van boodschappen en vooral het goed organiseren van de verschillende werkzaamheden in deze drukke baan.
Medische correspondentie
Zowel de algemene correspondentie als de medische correspondentie zoals brieven van diverse specialisten en verslagen van onderzoeken komen in dit onderdeel aan bod. De gegevens van de arts, meestal een specialist, worden vaak in dictaatvorm aangeleverd. Het dictaat leer je uitwerken tot een medisch inhoudelijk correcte brief. In deze lessen oefen je met het uitwerken van diverse brieven.
Medische administratie
Dit onderdeel behandelt de meestvoorkomende administratieve processen in een artsenpraktijk en ziekenhuis. Denk hierbij aan de organisatie van de administratie, de routingen inschrijving van patiënten. Maar ook het medisch -elektronisch- dossier en archivering, de privacy en persoonsregistratie komen aan bod.
Ook krijg je zicht op de activiteiten en verrichtingen van een ziekenhuis en medisch specialist die voortvloeien uit de zorgvraag waarmee een patiënt de specialist in het ziekenhuis consulteert, de Diagnose Behandel Combinatie. Daarnaast doe je kennis op van diverse geautomatiseerde systemen die gebruikt worden in de gezondheidszorg.Je maakt kennis met diverse wet- en regelgevingen en klachtenafhandeling. Ook het geven van voorlichting aan een patiënt komt aan bod.
Medische terminologie
In het onderdeel medische terminologie leer je de vaktermen en uitdrukkingen uit de medische wereld kennen. Met de kennis die je opdoet begrijp je zaken sneller en communiceer je gemakkelijker en professioneler. Dankzij de bijgeleverdeluisteroefeningen krijg je ook de uitspraak van lastig termen spelenderwijs onder de knie.
Dit onderdeel bevat ook een uitgebreide woordenboekfunctie waardoor je termen achteraf snel kunt opzoeken. Verder leer je in dit onderdeel over de bouw en het functioneren van het menselijk lichaam en wordt er aandacht besteed aan pathologie (ziekteleer).Heb je het diploma Medische Terminologie in je bezit, dan kun je in aanmerking komen voor vrijstelling voor dit onderdeel.
Organisatie van de gezondheidszorg
Je leert in dit onderdeel over de verschillende instanties en de verschillende mogelijkheden voor zorgverlening zoals dit mogelijk gemaakt wordt door de overheid. Met het diploma Medisch Secretaresse van NHA op zak bewijs je over alle benodigde vakkennis te beschikken die nodig is om als medisch secretaresse aan de slag te gaan!Zo studeer je

Studeer in jeeigen tempo – waar je maar wilt
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby’s. Starten met de opleiding Medisch Secretaresse kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal
Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleiding
Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docentstaje er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind vaneen les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.
Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!
Wanneer je start met de opleiding Medisch Secretaresse, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

de studiehandleiding doornemen;
lessen bestuderen;
video(’s) bekijken;
voorleesfunctie;
huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
jouwonline motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je vanhandigetips te voorzien;
alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
één jaar toegang tot deNHA e-bookbibliotheek met maar liefst75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën.

.

Medisch Secretaresse Thuisstudie

Prijs: €828,95

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest