Presenteren met Storytelling

Presenteren met Storytelling

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.4

Prijs: €395,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Creatief presenteren zonder PowerPoint

Hoe geef je een fascinerende en inspirerende presentatie? Hoe voorkom je dat ze op hun mobiel zitten? Wat is het geheim waardoor ze je boodschap begrijpen én er iets mee doen? Gebruik de overtuigingskracht van een verhaal!

Maak jouw presentatie net zo onweerstaanbaar als Netflix.

● Snel resultaat met weinig inspanning ● Maximaal 6 deelnemers ● Gratis boek “Storytelling in drie bedrijven” ● Inclusief 3 maanden support ● 395 euro excl btw

Doelgroep

Deze training is gericht op iedereen die boeiender, bondiger en zelfverzekerder wil presenteren. Vind je je eigen presentaties saai of langdradig, of merk je dat mensen afhaken? Ben je bang dingen te vergeten of ben je gespannen als je voor een groep moet spreken? Dan is het tijd voor storytelling in je presentatie!

Resultaten van de training

 • Je presentaties zijn verfrissend, anders dan anders
 • Ze luisteren aandachtig naar wat je te zeggen hebt
 • Je spreekt authentiek en je wordt daardoor geloofd
 • Je boodschap wordt begrepen en… omarmd
 • Je vindt presenteren ineens leuk!

Presentatietraining met veel persoonlijke aandacht

Doordat de groep lekker klein is (maximaal 6 deelnemers), is er veel ruimte voor jouw ontwikkeling. Je kiest een eigen casus waarmee je de cursus doorloopt. Daarmee doe je diverse storytelling-oefeningen, in tweetallen en voor de groep. De feedback die je krijgt is positief, opbouwend en eerlijk. Daar kun je wat mee! Je maakt je eigen presentatie pakkend en indrukwekkend. Na afloop ga je naar huis met een krachtige professionele presentatie, die je de volgende dag kunt gebruiken.

“Vanaf de eerste minuut weet Erik tijdens de cursus presenteren je aandacht vast te houden. Zijn verhalen roepen veel herkenning op. De tips zijn duidelijk. Hier kan ik wel wat mee. Mijn hoofd tolt alweer van de ideeën. Absolute aanrader!”  
— 
Nicole Gout, Nationale-Nederlanden

Deel 1 – Storytelling: de theorie toegepast (online)

We beginnen in een interactieve online sessie van 2 x 90 minuten. Je leert de theorie, ziet voorbeelden, past de storytelling toe op je eigen casus en leert ondertussen van elkaar.

 • Wat is storytelling en waarom werkt het zo goed?
 • Overtuigend presenteren: begin bij het begin
 • Wat voor verhalen kun je gebruiken?
 • Op zoek naar een goed verhaal (om je boodschap over te brengen)
 • Hoe maak je het Betoverend, Overtuigend en Onvergetelijk?

Deel 2 – Werk je verhaal uit (thuisopdracht)

Je schrijft je verhaal uit en stuurt naar mij. Loop je vast of wil je even sparren, dan kun je me bellen of mailen voor assistentie. Iedereen krijgt individuele feedback op zijn/haar verhaal, waarmee je het nog boeiender en effectiever maakt. Je hebt hiervoor 2 à 3 weken de tijd.

Deel 3 – Vertel je verhaal (live)

We komen bij elkaar in een van mijn uitzonderlijk mooie trainingslocaties. Nu je een krachtig verhaal hebt, focussen we op de delivery. 

Wanneer vertel je een verhaal? Hoelang mag die duren? Wat zijn de beste manieren om je verhaal te beginnen en te eindigen? Vinden ze het niet raar dat je ineens een verhaal vertelt? Hoe borg je dat ze je boodschap oppikken?

Je geeft (een deel van) je presentatie, uiteraard mét een verhaal erin. Je krijgt feedback van de groep en van mij: hoe ervaren we het, welke boodschap horen we, wat is goed, wat kan beter? We kijken naar je lichaamstaal, stemgebruik, plek op het podium, gebaren, in- en uit het verhaal stappen, interactie met je publiek, starten en stoppen, etc. Maar bovenal hoe je ECHT bent, en jij als presentator geloofwaardig bent en blijft. Ik haal je uit de ‘presentatiemodus’ en laat je vertellen als een echte storyteller.

Deze gerichte persoonlijke feedback verandert je ingesleten presentatiestijl: je zult merken dat mensen ineens écht naar je luisteren!

Experimenteren, proberen, oefenen

De hele training is een mengelmoes van theorie, voorbeelden zien en horen, je verhaal bijschaven, zelf uitproberen en veel oefenen. Je werkt aan een eigen presentatie die je ooit gaf, of binnenkort zult geven. Bij de oefeningen krijg je soms de vraag om iets nog eens opnieuw te doen, maar dan anders. Bij jezelf en de andere deelnemers gaan dan de ogen open en denk je: ‘verdraaid, het werkt écht!’

Wie is je trainer

Erik Mathlener heeft jaren gewerkt als projectmanager en consultant. Zakelijk sprak hij veel met klanten, gaf presentaties en verzorgde trainingen. 16 jaar geleden raakte hij ”besmet” met Storytelling en sindsdien gebruikt hij dit geweldige instrument in presentaties op congressen en bedrijfsbijeenkomsten. En natuurlijk leert hij het anderen in workshops en trainingen. Erik is auteur van het praktische boek ”Storytelling in drie bedrijven” en mede-oprichter van het Storytelling Gilde.

De voordelen op een rijtje

 • Maximaal 6 deelnemers
 • Inclusief koffie, thee, versnaperingen
 • Je ontvangt gratis het praktische boek “Storytelling in drie bedrijven”
 • Drie maanden gratis praktijkhulp en -advies
 • Met certificaat

Presenteren met Storytelling

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.4

Prijs: €395,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest