Spreekangst wordt Stemkracht – Presentatie angst overwinnen

Spreekangst wordt Stemkracht – Presentatie angst overwinnen

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.4

Prijs: €1.875,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Spreekangst hoeft goed presenteren niet in de weg te staan. Na deze training spreek je onderscheidend en vol vertrouwen. Je hebt er plezier in! 

Training ‘Spreekangst wordt Stemkracht’

In deze spreekangst training leer je vrijuit en met vertrouwen spreken. Je leert omgaan met zenuwen en belemmerende gedachten. De angst die je nu ervaart zal na deze spreekangst training niet 100% verdwenen zijn.

Maar deze is wel gegarandeerd heel veel minder. Dit lees je ook zeker terug in reviews van deelnemers. Maar een gezonde dosis spanning vooraf aan presenteren hoort erbij.

Spreekangst kan je behoorlijk hinderen in opleiding, carrière en privé. Maar zodra je accepteert dat je spreken in het openbaar eng vindt, kun je stappen gaan zetten. Pas dan raak je mensen met je verhaal. En weet je anderen te inspireren.

Na de training Spreekangst wordt Stemkracht

Spreek je onderscheidend en vrijuit. Een gezonde dosis spanning vooraf presenteren of spreken hoort er soms bij. Maar je durft jezelf te zijn én je weet dat je kunt vertrouwen op je improvisatievermogen. Interactie met toehoorders gaat je gemakkelijk af.

Situaties waarin je resultaat zult zien:

  • Inspirerende (netwerk)gesprekken voeren
  • Succesvol spreken in het openbaar
  • Vergaderingen
  • Intern presenteren
  • Online trainingen of meetings
  • Pitchen
  • Anderen overtuigen
  • Omgaan met weerstand

Inhoud spreekangst training

Voor wie?
Deze training is geschikt voor iedereen die last heeft van spreekangst en hierdoor in werk, studie of carrière belemmerd wordt. Ervaring met spreken is niet van belang, want de leerdoelen zijn immers persoonlijk. In het ons uitgebreide blog over spreekangst vind je een checklist ‘Heb ik spreekangst?’.

Ervaar je bij presenteren alleen gezonde spanning? In dat geval is de driedaagse presentatietraining ‘Goed leren presenteren’ meer geschikt.

Programma

Tijdens deze training ga je aan de slag met individuele leerdoelen waarop je persoonlijke feedback krijgt. Omgaan met spreekangst komt elke dag van de training intensief aan bod. Want we werken alle dagen aan angstreductie en het hanteerbaar maken van angst.

Dag 1: Rust in je presentatie

De eerste dag van deze spreekangst training beginnen we klein en voorzichtig. We zetten een eerste stap in het onderzoeken van je spreekangst. Om vanuit daar toe te werken naar positieve ervaringen. Je ontdekt hoe je kunt presenteren vanuit een juiste ademhaling. Gedurende de hele dag oefen je met vaardigheden zoals luisteren, improviseren en storytelling. Je ervaart de impact van focus vooraf middels een warming-up en ook het belang van de juiste ademhaling in je voorbereiding. We kijken naar het innemen van de rol van natuurlijk leider, rust inbouwen en een sterke opbouw van een presentatie of gesprek. Ook verken je de invloed van je stem, houding en plek de ruimte. En je onderzoekt het belang van contact met je publiek en de dynamiek van interactie.

Al deze belangrijke basisvaardigheden in het leren presenteren komen ook terug in de andere dagen van deze spreekangst training.

Dag 2: Verstevigen van vertrouwen

Deze dag gaan we werken aan het verstevigen van jouw vertrouwen in het spreken. We onderzoeken de beperkende overtuigingen achter jouw angst om te spreken. En we ontdekken samen wat je daarmee onderdrukt en juist extra ruimte geeft. Je ontdekt hoe jij meer als jezelf in de ontmoeting kan staan. En je ervaart een stukje van de moeiteloosheid die hiermee samen gaat. Stapsgewijs door middel van zorgvuldig opgebouwde oefeningen ga je ontdekken dat er voorbij jouw spreekangst vrijheid ligt die jij kunt ervaren. Improviserend ontdek je dat je steeds opnieuw in staat bent om een presentatie te geven over diverse onderwerpen.  Tijdens de deze dag van de spreekangst training krijg je ook inzicht in de balans tussen een efficiënte voorbereiding (waaronder mindmapping) en het loslaten daarvan.  Na deze dag weet je ook hoe je je kernboodschap als kapstok gebruikt.

Dag 3: Beweging en verankeren

Op de derde dag van deze spreekangst training ga je ervaren hoe beweging je kan helpen om je verhaal nog aansprekender te brengen. Je leert hoe je effectief gebruik kunt maken van de ruimte. En je speelt met contact maken met je publiek. Daarnaast leer je structuur aan te brengen in je verhaal. Je leert steeds meer je angst voor je te laten werken. Je ontdekt dat je angst je steeds minder in beslag neemt doordat je steeds meer vertrouwen, tools en positieve ervaringen hebt om uit te putten. Je oefent met metaforen en anekdotes en structuren voor de opbouw van je verhaal. En hoe de dynamiek bijdraagt aan een goede presentatie. Ook leer je hoe je toneeltechnieken effectief kunt inzetten daar waar deze aanvullend kunnen zijn. Je oefent aan de hand van een persoonlijke presentatie. Deze kun je tijdens de spreekangst training dus direct aanscherpen. Zo wordt jouw verhaal steeds meer jouw verhaal.

Dag 4: Elegant beïnvloeden

Deze dag zetten we de puntjes op de i. Want op deze laatste dag valt alles samen wat je hebt geleerd in deze spreekangst training. Tijdens deze dag krijg je inzicht in hoe je effectief kunt overtuigen, hoe je staat voor je verhaal en spreekt vanuit je hart. Extra aandacht is er vandaag voor het omgaan met weerstand. We gaan ook in op hoe je je publiek raakt en geboeid houdt. En je ervaart de kracht van duo-presentatie. Ook oefen je met een nieuwe zelf voorbereide presentatie. Aan het einde van de dag is je eigen verhaal glashelder en weet je hoe je vanaf nu overal kunt spreken. Je voelt dat jij dit kunt, doordat je hebt ervaren dat je met jouw spreekangst kunt dealen. Kortom: applaus gegarandeerd!

Investering training Spreekangst wordt Stemkracht

De prijs voor deze vierdaagse spreekangst training is inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere en gezonde lunch.

EXTRA: Een jaar lang gratis deelname aan onze aanscherpavonden om te oefenen en je kennis op te frissen (5x per jaar). Ter waarde van €100,-

EXTRA: Het handboek ‘Presenteren is een feest’, bestseller van Roeland Schweitzer (de grondlegger van Speechen.nl). Ter waarde van €21,-

Werkwijze

Tijdens de trainingen van Speechen.nl staat oefening voorop. Wij geloven dat het echte succes van een goede presentatietraining zit in oefenen in een groep en het krijgen van feedback. Je zult versteld staan van de vooruitgang die je boekt, juist door steeds kleine stappen te nemen.

Onze enthousiaste en deskundige trainers creëren een veilige omgeving binnen de kleine groepen waarmee ze trainen. Je oefent met de input die je zelf inbrengt. Op deze manier kun je al tijdens deze training je volgende presentatie voorbereiden en aanscherpen. Mensen zullen geboeid aan je lippen hangen.

Locatie

Deze training vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam-West. Een inspirerende en ruime locatie die bestaat uit een grote foyer met een eigen theaterzaal.

Black Cat Theatre
Schakelstraat 2
1014 AW Amsterdam

Voldoende parkeergelegenheid voor de deur en goed bereikbaar met het OV (slechtst 5 minuten lopen van station Sloterdijk).

Spreekangst wordt Stemkracht – Presentatie angst overwinnen

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.4

Prijs: €1.875,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest