Vergaderen: Vakkundig voorzitten

Vergaderen: Vakkundig voorzitten

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.0

Prijs: €1.365,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Verfijn jouw gesprekstechnieken in de training
Vakkundig voorzitten

Sluit jij wel eens je vergadering gefrustreerd af, omdat er na uren vergaderen nog steeds geen knoop is doorgehakt? Blijft de voortgang regelmatig steken omdat sommige deelnemers hun hakken in het zand zetten? Je bent niet de enige, maar goed nieuws: effectief voorzitten en doeltreffend vergaderen kun je leren. Werk aan jouw gesprekstechnieken tijdens het voorzitten en schrijf je in voor onze tweedaagse cursus Vakkundig voorzitten.

Ontwikkel jouw voorzittersstijl tijdens de vergadertraining

Blijft de voortgang van de vergadering regelmatig steken omdat sommige deelnemers hun hakken in het zand zetten? En wordt de sfeer van je vergadering negatief of futloos door eindeloze discussies die je niet in de hand hebt? Je bent niet de enige, maar goed nieuws: effectief voorzitten en doeltreffend vergaderen kun je leren. Schrijf je in voor onze tweedaagse cursus Vakkundig voorzitten.

Ontdek de verschillende gesprekstechnieken

In twee dagen leer je verschillende gesprekstechnieken die je helpen bij het krachtig voorzitten van een vergadering. Ontdek alles over het bewaken van tijd, het sturen van discussies, ingrijpen waar het mis dreigt te gaan en hoe je een positieve en besluitvormende sfeer kunt creëren.

Met welke vergaderpersoonlijkheden heb jij te maken?

Je leert om te gaan met verschillende vergaderpersoonlijkheden en hoe jij daartussen het beste tot je recht komt. En hoe jij invloed kunt uitoefenen op het nemen van de beste beslissing.

Vakkundig voorzitten programma en onderdelen

Deze voorzitterstraining bestaat uit twee dagen met een aantal weken ertussen. Op deze manier pas de kennis van dag 1 direct toe in je dagelijkse praktijk. Op dag 2 bespreek je casussen uit jouw vergaderingen waarin je de al geleerde voorzitterstechnieken hebt toegepast. Is er nog ruimte voor verbetering? Of ging het al goed? Ook vragen we je om een voorbeeldagenda van één van jouw vergaderingen mee te nemen. Met deze praktijkgerichte aanpak ben je voortaan voorbereid op alle vergaderingen.

Word met deze stappen een vakkundig voorzitter

Dag 1: Vakkundig voorzitten met slimme communicatietechnieken

Introductie: De invloed van de voorzitter

Stap 1: De taken van de voorzitter
Oefening: De grootste vergaderergernissen

Stap 2: De opening van de vergadering
Oefening: De krachtige opening

Stap 3: De perfecte vergaderagenda
Oefening: Een agenda opstellen die problemen voorkomt

Stap 4: Aankondigen van het agendapunt
Oefening: Kondig het agendapunt aan

Dag 2: Beslissingen nemen als voorzitter

Stap 5: Op naar een goed besluit
Oefening: In welke fase zitten we eigenlijk?

Stap 6: Ingrijpen als krachtige voorzitter
Oefening: deelnemers afkappen op een constructieve manier

Stap 7: Afsluiten van een agendapunt
Oefening: Wat hebben we eigenlijk besloten?

Stap 8: Afsluiten van de vergadering
Oefening: Wat ging er goed en wat kan beter?

Voor wie is de training Vakkundig voorzitten geschikt?

Deze training is bedoeld voor mensen die regelmatig vergaderingen voorzitten en in die rol nog meer willen groeien. Ben je ook wel eens gefrustreerd aan het einde van een vergadering? Of vind je het lastig om mensen mee te krijgen die steeds tegendraads reageren? Je staat hier zeker niet alleen in. Wij helpen je graag met het leren van vaardigheden waardoor je meer invloed kan uitoefenen op het vergaderproces.

Voorzitten voor functionele leiders

Deze vergadertraining is ook voor functionele leiders. Tijdens het managen van projecten, krijg jij vaak ook de rol als voorzitter van een vergadering toebedeeld. Het functioneel leidinggeven werkt juist goed als je de voorzitterstechnieken goed beheerst. Zo leer je alles over het bewaken van tijd, het sturen van discussies, ingrijpen waar het mis dreigt te gaan en hoe je een positieve en besluitvormende sfeer kunt creëren. Of je nu ervaren bent of nog maar net begint; na deze twee dagen zit de rol van voorzitter jou als gegoten.

Waarom een training Vakkundig voorzitten bij het debatinstituut?

Onze trainers weten uit de praktijk dat vergaderingen altijd anders lopen dan je als voorzitter van te voren had bedacht. Zij kunnen je daarom praktische tips geven over hoe je de vergadering zo effectief mogelijk voorbereid en wanneer je moet ingrijpen tijdens de vergadering.

Trainers denken mee over passende communicatietechnieken

De trainer vraagt je om van te voren alvast na te denken over concrete vergadersituaties waar jij mee wil oefenen. Zo kun je na je training gelijk aan de slag met de opgedane kennis en verbeterde communicatietechnieken. Wij denken graag mee over casussen uit jouw dagelijkse leven en gebruiken indien gewenst graag jouw vergadersituatie als praktijkvoorbeeld.

Vergaderen: Vakkundig voorzitten

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.0

Prijs: €1.365,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest