Scrum Master Advanced training

Scrum Master Advanced training

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.1

Prijs: €1.090,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Scrum Master Advanced training

Let op: voorkennis vereist. Minimaal één jaar werkervaring met Scrum of een relevante certificering zoals PSM I of IIABC Facilitating the Process.

Wil jij ook dat jouw team effectiever leert samenwerken? Wil je of ben je al met Agile of Scrum aan de slag en wil je meer zelforganiserend worden? Dan is het belangrijk om niet alleen de tools en taal te snappen van Agile werken maar ook om te leren hoe je een andere houding creëert binnen je team?

Onze Scrum Master Advanced training is erop gericht dat je in 2 dagen leert hoe je team functioneert, welke rollen er binnen je team zijn maar vooral hoe dit allemaal effectiever en bovenal positiever kan. Tijdens de training leer je over het hogere teamdoel (Purpose), je leert over elkaars drijfveren en ambities. Samen stel je de waarden van het team vast en maak je duidelijke afspraken over hoe je deze in stand houdt. In deze training wordt er gewerkt op basis van een aantal bekende en erkende teamontwikkel theorieën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Het DISC-model van Marston, maar ook Tuckman wordt gehanteerd met de vier fasen van een teamontwikkeling. Uiteraard gaan we in op het model van Patrick Lencioni over de 5 frustraties van teamwork. Andere belangrijke theorieën die we gebruiken tijdens een van de vele simulaties zijn: Hershey & Blanchard en hun situationeel leiderschap model en het werkstress model van Kasasek.

Deze tweedaagse training richt zich op onderstaande leerdoelstellingen:

  • Hoe je als als teamlid individueel maar ook als team samen positief en effectief kan functioneren.
  • Hoe je je vertrouwen creëert door een open manier van communiceren
  • Hoe je op de juiste wijze feedback geeft maar ook ontvangt
  • Hoe je conflicteren leert op te lossen
  • Hoe je aan een hogerliggend teamdoel komt en hier ook naar handelt.
  • Hoe zelforganisatie past in jouw team én binnen je organisatie

Tijdens deze training gaan we veel oefenen met behulp van simulaties. We creëren met z’n allen een veilige omgeving om in te oefenen. We werken hierbij aan de hand van de meest gebruikte en praktisch toe te passen theorieën. Voor deze training is het belangrijk dat je bekend bent met de rol van Scrum Master en minimaal een theoretische kennis hebt op dit niveau (PSM 1 van Scrum.org of Agile Business Advanced van IIABC)

Scrum Master Advanced training

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.1

Prijs: €1.090,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest