Zo kies je een passende secretaresse opleiding

Een passende secretaresse opleiding vindenEen goede cursus of secretaresse opleiding kiezen is niet zo makkelijk nog niet. Het aanbod is enorm en de kosten zijn zeer uiteenlopend.

Waar moet je op letten? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

Oriënteer

Je kunt je via diverse websites oriënteren op beroepen en opleidingen. Op SecretaresseNet vind je ook een heel handig overzicht. Van een cursus notuleren tot een cursus persoonlijke effectiviteit en van een volledige Hbo-opleiding tot een training op het gebied van Social Media. Er staat vast een passende secretaresse opleiding voor je bij. Je kunt je gratis oriënteren op een passende secretaresse opleiding.

Erkenning of certificering

Hoe weet je nu of een opleider erkend is door het ministerie of niet? Je kunt dit heel gemakkelijk controleren op de website van de rijksoverheid.

Daarnaast zijn er ook verschillende erkenningen, zoals bijvoorbeeld Cedeo.

Cedeo is een onafhankelijke certificerende instantie voor aanbieders van opleidingen, cursussen en trainingen. Op basis van periodiek klanttevredenheidsonderzoek krijgt een instantie al dan niet een erkenning. Als je wilt nakijken welke instellingen een Cedeo erkenning hebben, dan kun je dan gratis nakijken in het register.

Daarnaast heb je ook nog verschillende branche diploma’s. Denk hierbij aan bijvoorbeeld NIMA, IPMA of Prince2 (en diverse branches in de techniek). En dan heb je ook nog de maatschappelijke erkenning. Geen gemakkelijke keuze. Denk er dus goed over na. Kijk online naar ervaringen en bespreek het met leidinggevende of een vriend(in) of familielid.

Online vergelijken

Er zijn ook diverse vergelijkingswebsites beschikbaar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Springest, Edubookers of Studiekeuze123.nl.

Online leren

Steeds meer opleidingsinstituten bieden hun trainingen en/of cursussen online aan. Het vraagt de nodige discipline, maar het kan zeker heel prettig zijn. Het scheelt veel reistijd en je kunt je eigen tempo vaak bepalen.

Tip: bekijk (indien beschikbaar) een online demo. En is er ook een duidelijk opleidingsprogramma beschikbaar? Krijg je begeleiding? Hoe gaat dit precies in zijn werk? Allemaal vragen die je kunnen helpen met jouw keuze.

De toekomst

Het is en blijft onderwerp van gesprek: de toekomst van het secretaressevak. Hierover hebben we al vaak geschreven.

Hoe (on)zeker dit ook is: blijf de ontwikkelingen in het vakgebied volgen, sta open voor veranderingen en blijf een secretaresse opleiding volgen.

Secretaresse opleiding

Lijkt het jou een uitdaging om als secretaresse aan de slag te gaan? Bereid jezelf dan voor met een opleiding secretaresse en vraag vandaag dan nog een gratis brochure aan!