Agile Scrum online training

Agile Scrum online training

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.6

Prijs: €1.095,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest

Wil jij in 6 online sessies de kern van Agile Scrum leren en het ICP-BAF certificaat behalen? Met deze online Agile Scrum training leer je hoe je als organisatie en als team in kan spelen op verandering. Je maakt kennis met de basisprincipes en manieren van werken die je wendbaar maken: vandaag en in de toekomst. Onze ervaren trainers passen zelf Scrum sinds jaar en dag toe buiten de IT en delen hun kennis en ervaring. Zodat je tijdens en na de training direct aan de slag kan. Dankzij de online tools die je krijgt aangereikt, kun je ook op afstand Scrum in praktijk brengen.

Deelnemers waarderen deze training gemiddeld met een 8.9 

Wat is Scrum en wat is Agile?

In een tijd waarin veranderingen steeds sneller plaatsvinden, hebben teams nieuwe manieren van werken nodig. Om telkens te ontwikkelen wat klanten, stakeholders en gebruikers echt nodig hebben. Met Scrum kom je sneller tot waardevolle resultaten, zowel in projecten als in teams die langere tijd samenwerken. In 2015 schreven collega’s van Scrum Company daar het boek ‘Scrum in Actie’ (9e druk) over, dat je ontvangt na je inschrijving.

De theorie van Scrum is relatief eenvoudig. Je kunt daar meer over lezen op de ‘Wat is Scrum?’ pagina. De uitdaging zit in het slim toepassen van Scrum. Het vraagt vaak een verandering in manieren van denken, en het toesnijden van Scrum op jouw situatie. Uiteindelijk wil je met Scrum bereiken dat je met meer werkplezier, telkens die producten oplevert die actueel en relevant zijn. Daarom richten we ons in de online Agile Scrum training voor een belangrijk deel op het vertalen van Scrum naar jouw praktijk. We maken daarbij gebruik van het gedachtegoed van Agile organiseren: een wendbare manier van kijken naar organisaties en de buitenwereld. Daar lees je meer over op de ‘Wat is Agile?’ pagina.

Het aardige is, dat Scrum al meer dan 10 jaar met succes wordt toegepast door teams die virtueel samenwerken. Dat maakt het een geschikte werkwijze voor momenten waarop het internet je belangrijkste communicatiemiddel is.

Wat heb je nodig voor deze online Agile Scrum training?

Als je kunt videobellen met je laptop of computer, is dat voldoende om deel te kunnen nemen aan de online training. Dat betekent dat je een stabiele internetverbinding hebt en je laptop of computer video en audio kunnen ontvangen en verzenden. Je ontvangt voorafgaand aan de training instructies voor toegang tot de virtuele leeromgeving.

Resultaat van de training

Door met de trainers en je mededeelnemers aan de slag te gaan, kun je met zelfvertrouwen aan de slag met Agile en Scrum in jouw praktijk. Daarbij heb je de volgende kennis en vaardigheden opgedaan:

 • Begrip van de wendbare manieren van denken achter Agile en Scrum
 • Kennis over wanneer Scrum wel en niet toepasbaar is
 • Inzicht in de verschillende rollen van Scrum, en welke rol jou het beste past
 • Een duidelijk verhaal waarmee je anderen meeneemt in het wat en waarom van Scrum
 • Kansen op een rij voor de toepassing van Scrum in je eigen omgeving
 • Kennismaking met andere Agile Scrum beoefenaars, waar je samen mee kunt optrekken

Het programma van de online Agile Scrum training

Het programma beslaat drie dagen, waarbij je per dag 2 sessies doorloopt: van 09:30 tot 11:30 en van 12:30 tot 14:30. Op deze manier houden we de aandacht vast en houd je tijd over voor ander werk of zorgtaken thuis. Tijdens de training mengen we steeds theorie met praktijkcases en toepassing op jouw eigen werk en in jouw organisatie. Als er specifieke vragen leven in de groep, ruimen we daar tijd voor in en passen we het programma aan. De volgende ingrediënten komen in ieder geval langs tijdens de online Agile Scrum training:

 • De principes van wendbaarheid en Agile
 • De waarden die de basis van Scrum vormen
 • De verschillende rollen van Scrum en de toepassing daarvan
 • Voorbeelden van de toepassing van Scrum buiten de IT
 • Vormen van Scrum die passen bij jouw project of team
 • De voorwaarden om goed van start te gaan met Agile en Scrum

Een interactieve online ervaring

Door de gemakkelijk te gebruiken tools is deze online Agile Scrum training voor iedereen te volgen. We zorgen voor afwisselende sessies waarbij je alleen en samen oefeningen doet, zodat Agile Scrum voor je gaat leven. In de werkomgeving maken we gebruik van break-out sessies waarin je met kleine groepjes deelnemers kan sparren. En met onze energizers houden we het energieniveau hoog. Je ontvangt na de training alle gebruikte online materialen, zodat je die op je eigen tempo door kan nemen.

Voor wie is de training?

Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze training. Het belangrijkste is dat je een rol wil spelen bij het vernieuwen van manieren van denken en werken bij jouw organisatie. Door de online tools die je meekrijgt, maken we de drempel laag om zelf Scrum toe te gaan passen, ook met virtuele teams.

Certificering

Scrum Company werkt nauw samen met het International Consortium for Agile (ICAgile). ICAgile is een vooraanstaande wereldwijde organisatie bestaande uit pioniers, experts en ervaren adviseurs op het gebied van agile. Na het doorlopen van de online Agile Scrum training ontvang je het internationaal erkende ICP-BAF certificaat (ICAgile Practitioner – Business Agility Foundations) en de bijbehorende titel, plus de mogelijkheid om het certificaat op je Linkedin te plaatsen.

Ingeborg

Agile Scrum online training

Deze cursus wordt beoordeeld met een 9.6

Prijs: €1.095,00

Gratis brochure aanvragen
Opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Springest