Duits

Duits is een belangrijke taal, want Duitsland is namelijk onze belangrijkste handelspartner. Wil jij met meer zelfvertrouwen Duits leren spreken en/of schrijven? Overweeg dan om een cursus Duits te volgen. Er zijn verschillende varianten mogelijk.

Spreken in het Duits

Als je regelmatig contact hebt met klanten uit Duitsland, dan is het wel zo klantvriendelijk dat je correct en in het Duits opneemt. Er zijn verschillende mogelijkheden dit op de goede manier te doen. Het is hierbij belangrijk om eerst te bedenken hoe je dit in het Nederlands zou doen. Vervolgens ga je de Duitse variant erbij zoeken. Deze kun je dan het beste ook uit je hoofd leren of ergens opschrijven zodat je het kunt gebruiken als de telefoon gaat. Door dit steeds te herhalen wordt het makkelijker om tussen de beide talen te switchen.

Lees voor inspiratie en voorbeeldzinnen ook het artikel “Zo neemt u de telefoon op in het Duits”.

Duits schrijven

Als je wilt leren om de Duitse taal beter te leren schrijven, dan weet je zeker dat er soms een dass met twee keer een s geschreven moet worden. Vroeger was dit trouwens een ß, maar deze regel is in 1996 veranderd. Ben je op zoek naar een goede cursus waarin je dit beter zou kunnen leren, maar weet je nog niet het een individuele of een klassikale cursus moet worden?

Bekijk en vergelijk dan de verschillende cursussen en boek meteen.

cursusknop

Ingeborg