Een hoger salaris verdienen?

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Thecla Meyknecht schreef:

  Leuke column, Desiree, ik wil er wel op reageren.

  Jaren geleden was ik een mooie, slanke vrouw met een energieke uitstraling. Ik kreeg altijd van alles voor elkaar zonder daar veel voor te hoeven doen. Dat leek heel gewoon. Totdat ik een auto-ongeluk kreeg met als gevolg een whiplash. Mijn uitdrukking werd mat en mijn gewicht nam in een jaar met 20 kilo toe (hersenfoutje).

  Zelf had ik niet zo in de gaten wat er was veranderd, maar ik merkte dat men mij in groepen links liet liggen. Ik kreeg niet meer automatisch het woord, als ik wat vroeg werd er niet gereageerd en ik moest heel veel moeite doen om zaken voor elkaar te krijgen. In vergaderingen liet mij men links liggen. Voor mij zo’n grote tegenstelling met wat ik was gewend. Ik kan niet anders dan concluderen dat uiterlijk van invloed is. Dikke mensen krijgen geen aandacht.

  Natuurlijk ook de uitstraling, want toen die terugkwam verbeterde het wel een beetje, maar ik weet dat er nog steeds een groot verschil is tussen toen (nu 20 jaar geleden) en nu. Ik ben dezelfde van binnen 😉

  Ik kan er nu goed mee omgaan hoor, maar ik weet dus zeker dat het uitmaakt hoe je eruit ziet. Ik houd dan ook heel erg van de make-over programma’s, die laten zien dat iedereen er goed uit kan zien.

  Goede tips, Desiree!

  groetjes,
  Thecla

 2. Desiree Grijpma schreef:

  Bedankt voor je openhartige reactie en je complimenten Thecla. Uiterlijk is zeker van invloed, dat heb je dus ook jammergenoeg op een negatieve manier ervaren.

  Wat ik wel graag wil zeggen is dat mooi zijn zit in de aandacht en de verzorging van jezelf en je kleding. Dik of dun maakt dan echt niet uit.

  In mijn praktijk ontmoet ik veel mensen die na een nare ervaring weer opkrabbelen, en pas dan weer zichzelf op de eerste plek zetten.

  Misschien moest je na je ongeluk aan je nieuwe ik wennen, wat ten koste ging van je uitstraling.

  Als je innerlijk weer beter voelt, zul je ook eerder toe zijn om het uiterlijk aan te pakken. Wellicht is dat zo ook bij jou gegaan?

  Als je namelijk de kleding en de kleuren draagt, die bij je persoonlijkheid en je figuur passen, zie je er fantastisch uit. Krijg je meer complimenten, en ga je je nog beter voelen.

 3. Wilma Hamers schreef:

  Ieder mens is mooi… kan mooi zijn. Ik ben het ermee eens dik of dun. Je uitstraling wil ook wat zeggen ik ben zelf al jaren VEEL te dik. Toch heb ik een leuke baan, goed salaris. Maar inderdaad, ik zie er altijd netjes uit, nieuwste mode, mijn nagels netjes gelakt en een mooi pittig kapsel.

  Ja hoor als ik ergens binnenkom hoor ik ze denken en kijken die is dik… maar mijn positief benaderen van de mensen en mijn aanwezigheid zorgt ervoor dat ze mijn dikheid na een half uur niet meer zien, of tenministe dan ben ik niet meer die dikke dame maar gewoon een mens!

  Uitstraling, goede verzorging en jezelf accepteren zoalsje bent, zorgt ervoor dat mensen je accepteren zoals jij bent, dik, dun, oud of jong!!! Blijf jezelf want uiteindelijk hou je dat ook het beste vol!
  Groeten Wilma

 4. Desiree Grijpma schreef:

  Bedankt voor je mooie reactie Wilma. Goed om te horen dat je jezelf aandacht gunt, en daar ook de effecten van terug ziet.

  Weet je zeker trouwens dat de mensen denken “wat is zij dik” als je binnenkomt? Zit dat niet alleen in je eigen hoofd? Zo te horen zie je er fantastisch uit en zit je goed in je vel. Dat zal een ander ook direct opvallen.

 5. Kirsten van der Ham-Reijnhoudt (owner PA Take Away) schreef:

  Beste Desiree,

  Een onderwerp wat inderdaad nogal wat mensen bezighoudt! Ik heb er zelf ook een stukje over geschreven wat in het verlengde hiervan ligt: http://patakeaway.nl/pump_of_plat.html

  Het grappige vind ik alle reacties erop. Al gaan er een hoop over de hoogte van de schoen, terwijl dat niet helemaal het onderwerp was.

  Heel veel mensen kunnen roepen dat uiterlijk los staat van succes, maar ik vermoed dat het vooral mooie, succesvolle mensen zijn die dat roepen ;).

  Met vriendelijke groet,
  Kirsten van der Ham-Reijnhoudt

  PA Take Away
  Assist your success!

 6. Desiree Grijpma schreef:

  Ook dank voor jouw reactie Kirsten. Uiteraard ben ik het helemaal met je eens. Interessant om te zien dat mensen jouw boodschap doorvertalen naar hoge hakken of niet, terwijl dat niet je bedoeling was. Blijkbaar ligt dat best gevoelig. En ook hier zag ik de mensen, die nog in de ontkennende fase zijn. Zij denken dat uiterlijke verzorging geen invloed op hen heeft of op anderen.

  We vormen onbewust al een oordeel op basis van het uiterlijk, of we nu willen of niet. En daar kun je juist je voordeel mee doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.