LINDA gaat te ver!

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Heleen ter Avest schreef:

  Helemaal mee eens. Liane Duit startte hierover op LinkedIn ook al een discussie, waarbij het volgende comment geplaatst heb: Dit is niet de branding die we wat mij betreft willen. Secretaresses en andere assistants zijn volop bezig uit te groeien tot gelijkwaardige professionals. Dit plaatje roept een ander beeld bij mij op: lief, decoratief, uitvoerend, gezeglijk. Voor wie er gevoelig voor is, wordt het er niet makkelijker op om te gaan staan voor eigen visie en toegevoegde waarde. Toch is dat prima te leren natuurlijk, dus we houden vrolijk vol. #Empowerment!

 2. Aniek Wouters schreef:

  Heel jammer, een gemiste kans. Juist Linda had kunnen bijdragen aan het bijstellen van het imago van het bijzondere secretaresse vak. Ik ga Linda maar eens mailen!

 3. Grada Snoek schreef:

  Koude rillingen en echte weerstand bij het lezen van LINDA. Plaatsvervangende schaamte over de opmerkingen van mijn ‘collega’s’.
  Dank je wel Diana, dat je een en ander weer even rechtzet!

 4. Ragnhild schreef:

  Secretaresse zijn is veel meer dan een kokerrok en stiletto’s dragen. Je bent in feite de sparringspartner van je baas. Nagels lakken doe je thuis in je eigen tijd. Jammer dat Linda ons vak zo onderuit haalt met een zestal “collega’s” die via het bed carriere maken.

 5. Vanja schreef:

  Ik denk dat de gemiddelde LINDA-lezeres wel inziet dat het hier om een achterhaald clichébeeld gaat.

 6. Gerry Lourenssen schreef:

  Linda mag dan ouder geworden zijn, wijzer dus beslist niet. Jammer! Gezien de hoeveelheid activiteiten die Linda de Mol heeft kan ik me niet voorstellen dat er niet de nodige professionele (vrouwelijke) ondersteuners naast en achter haar staan. Misschien deze dames eens voor het voetlicht halen en hun professionaliteit meer op waarde schatten.

 7. florance schreef:

  kom op allemaal niet zo overspannen zeg!
  voor Linda maakt het niet uit , had het inderdaad net zo goed een verpleegster bv kunnen zijn.
  het blad moet vol , wel eens van humor gehoord?

 8. Saskia schreef:

  Inderdaad net zoals Florance. Dames, waar maken we ons druk over. Achtergehaald clichebeeld.

  De opmerking van Ragnhild vind ik belachelijk. Hoezo via bed carierre maken? Het had ook de verpleegster, de hulp in de huishouding of wat dan ook kunnen zin. Ik vind de opmerkingen erg ver gaan.
  Grada noemt het plaatsvervangende schaamte? Hoezo?
  Aniek, mailen naar de Linda. Waarom? De taak van secretaresse wordt hiermee heus niet onderuit gehaald hoor.
  Als ik dit zo lees zijn het professionals en zij weten heus wel wat ze gedaan hebben!
  Neem het met een knipoog en geniet van de dag. Er zijn ergere dingen om je druk om te maken! De zorgtoeslag bijvoorbeeld die het kabinet wil verhogen.

 9. Marianne schreef:

  Diana, heb je de editorial van Linda wel goed gelezen? Ze beschrijft hoe ze fantaseerde als jonge advocate een flitsende carrière op kantoor te maken – niet als secretaresse. De knoeperd van een verlovingsring komt van de knapste en de briljantste collega-advocaat, niet van haar baas. Wat is er trouwens mis met de beschrijving van een kind dat achter een typemachine speelt?

  Kennelijk ligt dat imago van secretaresses zo gevoelig, dat je de editorial vooringenomen hebt gelezen en het plaatje van de secretaresse zelf hebt ingevuld.

  Het thema van de laatste uitgave van LINDA is “The office”, vandaar dat in het hoofdartikel dubieuze kantoorrelaties aandacht krijgen. En welke kantoorrelatie met spreekt meer tot de verbeelding dan die van baas met zijn secretaresse? Een clichébeeld! Als LINDA in het teken had gestaan van ziekenhuizen, was die verpleegster misschien wel in beeld gebracht, of bij een nummer over onderwijs de strenge lerares. Hoe dan ook, het gaat in dat hoofdartikel maar over één ding: kantoorrelaties. En NIET over het vak van secretaresse.

  Gaat LINDA te ver? Ik zou niet weten waarom. De tijd van een oranje typemachine, tuttig kapsel, bril en parelketting is echt passé en elke secretaresse van nu weet dat. Trouwens… is dat niet de topadvocate, waarover Linda fantaseerde, op de cover? 🙂

 10. Marielle schreef:

  Marianne, ik ben het helemaal met je eens!

 11. Sandra Hassing schreef:

  Ik krijg plaatsvervangende schaamte bij de (negatieve) opmerkingen van enkele bovenstaande dames; Diane, Aniek, Grada en Gerry hebben duidelijk de plank helemaal mis geslagen met hun opmerkingen….. Ik sluit me graag aan bij de opmerkingen van de andere dames: het ging om kantoorrelaties en niet specifiek het vak van secretaresse.
  Tjonge jonge; mag er dan helemaal geen humor meer zijn?? En het zijn erg mooie foto’s geworden. Dat mag ook gezegd worden.
  Dames, lach eens wat vaker; anders word je een zure pruim (en neem jezelf zeker niet al te serieus)!
  Fijn weekend (of van wat er nog van over is)!

 12. Helen schreef:

  Ik kan me herinneren dat de vraag voorbij kwam (ik weet niet meer exact waar) over dit onderwerp, en dat Linda secretaressen zocht die met hun manager getrouwd zijn. Dan weet je volgens mij al wat er voor verhalen komen. Ik denk dat wanneer een manager en secretaresse een relatie krijgen, die niet heel anders zal verlopen dan welke andere relatie dan ook. Het krijgt alleen een bepaalde lading door een al heel lang geleden ontstaan stigma.

  Ik heb 20 jaar als secretaresse gewerkt, en, buiten dat ik nou nooit es het ‘geluk’ had te werken voor iemand als Christian Grey, ik heb altijd uitstekende professionele relaties gehad met mijn managers.

  Ik sluit me aan bij de dames die hier de humor van kunnen inzien, het blijft toch altijd maar net hoe je jezelf opstelt, in welke (werk-)relatie dan ook.

 13. Natasja schreef:

  Als je zelf een sterk beeld heb van jouw rol als secretaresse hoef je je hier toch niet druk over te maken. chill out en neem het wellicht met een zak zout.

 14. Arianne schreef:

  Marianne, Natasja, Helen en andere dames met soortgelijke reacties: ik ben het helemaal met jullie eens!

 15. Liane Duit schreef:

  Nee dit is wellicht niet de “branding” die secretaresses wensen, maar de groep staat in de picture. En hoe meer hoe beter, positief of negatief. Helemaal eens! Aan een iedere professional de oproep om het andere beeld te laten zien. Zie je kansen en grijp ze. Zo roep ik ook al tijden op om die Wiki van secretaresse te veranderen. Klagen heeft geen zin, wat ligt in je cirkel van invloed en ga daarmee aan de slag. En zoals Robert Benninga ook zegt: praten over serieuze zaken; gebruik humor! Da’s veel effectiever.

 16. Diana schreef:

  Bedankt voor alle reacties, ongeacht of je het nu wel of niet met mij eens bent.Ik stel alle reacties op prijs en constateer dat de meerderheid van jullie een andere vorm van humor heeft dan ik.Daarnaast heb ik liever geen publiciteit dan negatieve publiciteit over het secretaressevak, maar ook dat is natuurlijk persoonlijk. Maar maak je over mij geen zorgen,ik ben en wordt ook zeker geen zure pruim!

 17. Elly schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen; ik heb artikel niet gelezen, maar wel genoten van alle reacties die hierop zijn gekomen. 😉

 18. Rachel schreef:

  Ik heb zo eens de reacties gelezen hierboven. Weet je, elk beroep heeft zo z’ n cliche verhaal. Hoe meer je deze collectief verdedigt, hoe onzekerder je overkomt. Ik denk geen moment aan mijn werk als ik de cliche’s hoor over secretaresses. En ja, er zit ergens een dunne scheidingslijn. Op kantoor zorg ik dat alles op rolletjes loopt voor ‘ de baas’ , waar nodig scherm ik hem af en ben zijn sparringpartner. Ik zorg dat hij op tijd eet hou rekening met persoonlijke situaties. En ja, je moet soms handelen en spreken uit zijn of haar naam. Wie hier niet als een prof mee om kan gaan, zou het kunnen verwarren met de rol als ‘ zijn vrouw op werk’. En voor de buitenwereld kan het er snel zo uit gaan zien. Wij secretaresses, assistentes en pa’s weten wel beter toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.