Beveiliging Excel: zo lek als een mandje!

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Simon schreef:

  Beste Jort.
  helaas kan ik mijn wachtwoord van mijn excel 2010 niet meer herinneren.
  ik ben al weken aan het scannen met legale gekochte software maar nog geen resultaat. Heeft u hiervoor een oplossing. zitten geen formules op het werkblad.

 2. Jort schreef:

  Beste Simon,

  Ik durf mijn handen niet in het vuur te steken voor een programma om een Excelbestand te kraken. Als je het wachtwoord van een werkblad af wilt halen zodat je de inhoud of formules weer kunt aanpassen dan zou dat mogelijk zijn via een code in Vba. Deze zou je kunnen googlelen, maar dan moet je wel een beetje weten wat je doet. Zelf kan ik dit wel, maar doe ik dit niet, omdat ik niet kan zien of het bestand wel echt van iemand zelf is.

  Vriendelijke groet,

  Jort van Woggelum
  Ter Zake Excel

  • jan verhoeven schreef:

   Met belangstelling dit artikel en de reacties gelezen. Nergens een onderbouwing tegen gekomen dat de beveiliging van Excel zo lek zou zijn als een mandje!

   Met vriendelijke groeten,

 3. Jort schreef:

  Beste Jan,

  Je kunt op het internet code vinden waarmee je elke beveiliging van een werkblad binnen tien seconden hebt gekraakt. Daarnaast kun je op YouTube filmpjes vinden waarin mensen het wachtwoord van een bestand kraken. Zelfs de Vba code is, met wat omwegen, te kraken. Met andere woorden, je kunt niet blind vertrouwen op de beveiliging in Excel.

  Vriendelijke groet,

  Jort van Woggelum

 4. Yvan schreef:

  Hallo
  IVM beveiliging, heb ik een vraag:
  Ik heb een vba scrip gemaakt die automatisch tijd invoeg in cellen van kolom J, als er iets ingevoerd word in cellen van kolom A.
  Nu, als ik mijn blad beveiligd, word de tijd niet ingevoegd in cellen, van kolom J.
  Beveiliging uit.. geen probleem.
  Hoe kan ik dit oplossen??
  Dank U
  Yvan

 5. Jort schreef:

  Beste Yvan en anderen,

  Je kunt in Vba programmeren dat je de beveiliging uit zet (ActiveSheet.UnProtect), daarna de handelingen uitvoert en vervolgens de beveiliging weer aanzetten (ActiveSheet.Protect).

  Vriendelijke groet,

  Jort van Woggelum

 6. Rogier S. schreef:

  Jort, ik weet welke prachtige programma’s je bedoelt. Maar dat Excel niet veilig zou zijn is echt te kort door de bocht. In de laatste twee versies van Office is de wachtwoordsterkte ZO sterk dat het programma hopeloos faalt bij een normaal woord van meer dan 5 letters.

 7. Rob60 schreef:

  Excel beveiliging is gemakkelijk te verwijderen.
  Open het excel bestand met numbers.
  na de opmerking numbers ondersteund niet dan toch excel toch openen.
  En weg is het wachtwoord.
  Daarna het met numbers het bestand exporteren naar een excel bestand en klaar.
  Alleen sommige lettertypen zijn iets aangepast.

 8. Ank schreef:

  Hallo Jort,

  Ik heb een bestand gemaakt met geblokkeerde cellen wat super werkt in excel maar tot mijn verbazing opende iemand het bestand in google spreadsheet en dan zit er geen enkele beveiliging meer op de cellen van de werkbladen en ook niet meer op de werkmap. Is dit op een of andere manier wel te beveiligen?

  Hartelijke groet

  • Jort van Woggelum schreef:

   Helaas, beveiliging in Excel is mooi voor intern gebruik, maar het blijft altijd mogelijk om de beveiliging er af te halen.

 9. johan schreef:

  Hallo Jort,

  Ik ben aan het uitzoeken hoe ik een wachtwoord bestand goed kan beveiligen. Heb je misschien tips voor me hoe k een bestand veilig kan beveiligen?

  Hartelijke groet

 10. johan schreef:

  Hallo Jort,

  Ik ben aan het uitzoeken hoe ik een wachtwoord bestand goed kan beveiligen. Heb je misschien tips voor me hoe k een bestand veilig kan beveiligen?

  Hartelijke groet

  Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.