Werk slimmer met OneNote

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Marieke schreef:

  Fijn dit artikel over OneNote.

  Zelf werk ik samen met mijn bestuurder en directiesecretaris in één notitieblok.
  Bestuurder maakt tijdens overleggen – waar secretaris en ik niet bij aanwezig zijn – op haar ipad veel aantekeningen in het notitieblok. Zo zijn we allen snel op de hoogte van onderwerpen.
  Wat ook mooi is dat we er agendapunten voor bepaalde vergaderingen in noteren. OneNote op ipad, iphone en in office ‘praat’ fijn met elkaar en je bent altijd up-to-date!!

  Toch weer wat handige tips gelezen in deze blog. Dank!

  • Patricia Gorissen schreef:

   Hoi Marieke,

   Wat leuk om te lezen dat jullie op die manier samenwerken met OneNote. Dat is echt een perfecte manier om elkaar op de hoogte te houden!

   Een mooi voorbeeld dat hopelijk andere secretaresses weer op ideeën brengt.

   Groet,
   Patricia

 2. Wilma Nedermeijer schreef:

  Leuk om te lezen dat jij ook zo enthousiast bent, Patricia! OneNote is een ideale tool voor iedereen, maar zeker voor managementondersteuners. Het is mooi te zien hoe inventief iedereen is en hoeveel verschillende (samen)werkmethodes er te bedenken zijn. Succes! Wil je eens sparren, neem gerust contact op. Hartelijke groet, Wilma Nedermeijer

  • Patricia Gorissen schreef:

   Dank je, Wilma.
   Helaas bestond OneNote nog niet toen ik nog managementondersteuner was. Maar ik heb er nu – als ondernemer met 1001 plannen, ideeën en bergen informatie om te onthouden – erg veel aan!
   Dus inderdaad, een geweldige tool voor iedereen!

 3. Marjolein Hoekstra schreef:

  Nog een pro-tip als je regelmatig met OneNote werkt: kijk eens naar de ingebouwde sneltoetsen in het programma. In mijn ervaring werken die erg prettig omdat je vingers de toetscombinaties vanzelf gaan onthouden.
  Ik zie uit naar het volgende artikel over OneNote!

  • Patricia Gorissen schreef:

   Je hebt helemaal gelijk, Marjolein, met sneltoetsen werk je een stuk sneller.
   Sinds ik op een Mac werk, gebruik ik ze iets minder en in OneNote gebruikte ik ze eigenlijk nog niet. N.a.v. jouw reactie heb ik even een overzichtje gemaakt, want het is toch echt superhandig. Dank!

 4. Jacky Gersie schreef:

  Ik begin ook steeds enthousiaster te worden over OneNote. Was al een beetje aan het pionieren en heb recent een cursus gevolgd bij Wilma Nedermeijer. Nu ben ik bezig om al die tips in mijn systeem te krijgen.

 5. Irene van Leeuwen schreef:

  Interessante reacties en het inspireert me daarmee aan de slag te gaan, helaas kan ik met een gmailaccount geen koppeling maken. Ik heb geen outlook meer dat is wel jammer. .

 6. Patricia Gorissen schreef:

  Hoi Irene,

  Het klopt, je moet een Microsoft-account hebben als je je notities op verschillende apparaten wilt synchroniseren. Die account kun je overigens ook aanmaken met een gmail-adres. Zie deze link voor meer informatie daarover:
  http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-live/sign-up-create-account-how

  @Jacky: veel succes én plezier met het toepassen van de tips van Wilma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.