Duobaan: de oplossing?

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Joyce Dunnewold schreef:

  Diana,

  Ik ben het helemaal met je eens. Het vormt een uitdaging, maar mogelijk is het zeker. Zoals je zelf al zegt, er moet wel gezorgd worden voor voldoende afstemming en het is belangrijk om kennis onderling te blijven delen.

  Natuurlijk begrijp ik de eerste reactie van de werkgever. Er zijn echter voldoende voordelen. Denk bijvoorbeeld eens aan het vervangen bij ziekte en vakantie, het compenseren van bepaalde persoonlijke nadelen en het eerder genoemde delen van kennis. Het sparren onderling kan natuurlijk ook geweldige eindresultaten opleveren.

  Ik ben dan ook erg benieuwd of er in de toekomst meer werkgevers open zullen staan voor een dergelijke oplossing.

  Groet,
  Joyce

 2. Annemarie Kap schreef:

  Beste Diana,
  Leuke column. Deze kwestie kom ik al jarenlang tegen. Goede secretaresses die fulltime willen werken, zijn schaars. Daarentegen is het aanbod van secretaresses die parttime willen werken erg groot. Vraag en aanbod komen hier niet met elkaar overeen. Als hoofd secretariaat heb ik toen al snel besloten twee parttimers voor een duobaan te zoeken. Het resultaat was een enorm aanbod aan goede secretaresses.
  Aan de andere kant denk ik dat tegenwoordig met alle ontwikkelingen op het gebied van het Nieuwe Werken juist de kans om een goede fulltimer te vinden weer toegenomen is, mits werknemer en werkgever zich flexibel opstellen. Als werknemers hun werk-privébalans beter kunnen vormgeven, dan zijn zij eerder bereid meer uren per week te werken.
  Met vriendelijke groet,
  Annemarie Kap

 3. Diana van Riel schreef:

  Beste Joyce,
  Je noemt precies de voordelen waar een werkgever ook vrolijk van wordt. Wat betreft de onderlinge afstemming tussen de secretaresses, adviseer ik één werksysteem waar beiden in werken, op dezelfde manier. Overdracht kan dan beperkt blijven en dat is ook weer een voordeel.;-)
  Groetjes Diana

 4. Diana van Riel schreef:

  Beste Annemarie,
  Slimme actie van je. Dat kan ik andere leidinggevende ook aanbevelen. Voor de toekomst denk ik ook dat HNW er toe kan leiden dat meer secretaresses fulltime willen en kunnen werken. Vooral de hoge parttimers (meer dan 30 uur per week). Misschien is het voor de lagere parttimers nog een brug te ver om fulltime te werken, zelfs met HNW en een flexibele houding. De tijd zal het leren. Ik volg de ontwikkelingen net als jij nauwgezet.
  Groetjes Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.