Sleep jij al in Outlook?

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Beatrijs schreef:

  Ik werk hier inderdaad al veel mee, scheelt veel tijd. Nog een tip, als het een contactpersoon betreft alleen voor mijn manager, dan gebruik ik vaak ctrl X en ctrl V om te knippen en plakken. Zo wordt mijn contactpersonenlijst niet vervuild door contactpersonen van mijn manager. (waar ik wel rechten heb om ze te wijzigen of toe te voegen.

  • Wilma Nedermeijer schreef:

   Dankjewel voor je tip, Beatrijs! CTRL X en CTRL V is een perfecte oplossing hiervoor. Ben je geen sneltoetsenliefhebber, dan kun je ook met je rechter muistoets slepen naar de lijst van je manager en kiezen voor ‘verplaatsen’.

 2. Barbara schreef:

  Hallo Wilma,
  Wat ben ik blij lid geworden te zijn van deze nieuwsbrief! Ik lees voor het eerst een tip van jou en kan hier meteen iets mee.
  Wat ik als perfectionist nog kan meegeven is het bedrijfslogo van de contactpersoon bij de afbeelding uploaden. Ik google ze snel via afbeeldingen. Veel directeuren denken “in plaatjes” ???? dus gemakkelijker te herkennen.

  Ik ga snel je stukje over Engelse bezoekers lezen want die mag ik morgen weer ontvangen!
  Hartelijke groeten van Barbara

 3. Wilma Nedermeijer schreef:

  Beste Barbara,

  Dankjewel voor je enthousiaste reactie! Ik ben echter niet de eigenaar van SecretaresseNet, die eer is voor Ingeborg Lentjes. Ik ben Microsoft Office Specialist en train secretaresses in het slimmer werken door óptimaal gebruik te maken van Outlook, OneNote, Word etc. En daarover blog ik op SecretaresseNet. Goed te lezen dat je er direct je voordeel mee doet! Er verschijnen regelmatig blogposts van mij, dus blijven lezen :-).

  Hartelijke groet,

  Wilma

 4. Ingeborg schreef:

  Wat geweldig dat jullie zo blij zijn met de bijdragen op SecretaresseNet! Echt heel gaaf om te lezen.

  Groet, Ingeborg

 5. Jacky Gersie schreef:

  Ja Ingeborg, ook ik lees regelmatig je blogs en heb al het een en ander kunnen toepassen.. Ik kan Wilma Nedermeijer overigens van harte aanbevelen, want ik heb met veel plezier 2 trainingen bij haar gevolgd over Outlook en OneNote en heb er veel van geleerd. Succes met jullie toko’s.
  Jacky Gersie

 6. Linda Doeve schreef:

  Hallo Wilma, ik ben bekend met het slepen van mail naar taken, contactpersonen en agenda. Je kunt echter ook een mail inclusief bijlage naar je agenda slepen. Kun jij aangeven welke toets bij het slepen ingedrukt moet worden?
  Linda Doeve

 7. Wilma schreef:

  Hallo Linda,

  Goede vraag! Probeer eens met je rechter muistoets te slepen en kijk welke keuzes je ziet. Laat je ons weten of het lukt?

  Hartelijke groet,

  Wilma

 8. Linda Doeve schreef:

  Hi Wilma,

  Precies wat ik bedoel! Dankjewel! Het werkt sneller dan bij een afspraak een Outlook-item invoegen.

  Hartelijke groet, Linda

 9. Linda Doeve schreef:

  Hi Wilma,

  Het slepen van een mail met bijlage roept meteen een volgende vraag op. Hoe krijg ik de mail vanuit de mailbox van de manager, waartoe ik geautoriseerd ben, inclusief bijlage in haar agenda? Als ik sleep dan kan ik alleen naar mijn eigen agenda slepen. Hoor graag van je.

  Hartelijke groet, Linda

 10. Wilma Nedermeijer schreef:

  Hallo Linda,

  Werk je met twee schermen (wat mij betreft onmisbaar voor een secretaresse ;-)) dan kun je de agenda ‘in een nieuw venster openen’ en op het tweede scherm zetten. Vervolgens de stap herhalen die ik in het vorige bericht uitlegde; slepen met rechts en dan loslaten in de agenda van de manager. Werk je met één scherm, dan zet je twee vensters open op één scherm en zet je op venster 1 de inbox van je manager en op venster 2 de agenda van je manager en dan sleep je.

  Lukt dat zo?

  Hartelijke groet, Wilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.