Zelfstandig ondernemen lastig omdat je ‘moet verkopen?’

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Anja Zijp schreef:

  Ik zou dolgraag het boek lanceren kun je leren willen winnen. Ik ben momenteel druk bezig met een opleiding intuïtief masseren om hiermee een praktijk te gaan opstarten. Vervolgens volgen nog meer mooie massagetechnieken, om bijvoorbeeld mensen met kanker te kunnen masseren. Het is al jaren een droom van mij om een eigen praktijk te starten waarbij ik op enig manier mensen kan ondersteunen / helpen weer lekker in hun vel te gaan zitten. Na veel omwegen ben ik uitgekomen bij masseren.
  Helaas is het niet mijn ding om op de voorgrond te treden, ik ben iemand die op de achtergrond blijft. Dit betekent dat het heel moeilijk is om een praktijk op te starten. Dit boek zou mij heel goed kunnen helpen om een stap verder te komen.

 2. Marlies schreef:

  Er zijn al lang plannen voor maar de uitvoering moet nog gebeuren. We hebben het geluk dat we een mooi stukje grond bezitten, daar wil ik graag samen met mijn familie een recreatieve bestemming ontwikkelen. De plannen zijn nu om er camperplekken van te maken en de mensen die met een camper reizen te laten genieten van de mooie groene omgeving, de stad en het water.
  Ik zou me dan graag bezig houden met communicatie / marketing / boekingen en uiteraard het contact met de bezoekers en ze een fijne tijd geven.

 3. Diana schreef:

  Ik houd me sinds anderhalf jaar, met tussenpozen, bezig met het maken van tasjes van gebruikt leer in combinatie met stof. Ik heb al een aantal zgn. ‘prototypes’ gemaakt en gebruik ze zelf met regelmaat om te kijken hoe mensen om mij heen daarop reageren. Ik heb al van alles in huis: restjes gebruikt leder, stof, labels, een plan hoe aan te pakken met FB, verpakkingsmateriaal voor verzending, maar de werkelijk stap om een onderneming te starten (naast mijn baan als directiesecretaresse in het voortgezet onderwijs) heb ik nog niet gezet.
  Ik hoop dat dit boek het laatste duwtje geeft 🙂

 4. Tanja Hermans Strijthagen schreef:

  Ik zou graag een combinatie van website en webshop beginnen in de trant van La Table. Elke week een blog plaatsen met recepten voor een 3 gangenmenu. Met de bedoeling om de gezinsmaaltijd gezellig te maken en het samen aan tafel eten te stimuleren. Op het blog zou ik dan ook foto’s plaatsen van een mooi gedekte tafel aan de hand van thema’s. Het linnengoed, decoratie en servies zou dan te koop zijn via de webshop. Op dit moment is dit alleen nog een idee en brainstorm nog over de praktische uitvoering

 5. Janine schreef:

  Al enige tijd ben ik bezig met de voorbereidingen voor een ademcoach praktijk, o.a. voor de Wim Hof Methode, naast mijn huidige werk. Offline staat er al een eerste opzet van mijn website klaar, maar ik vind nog het heel lastig om de stap naar buiten te maken. Hoe maak je jezelf nou zichtbaar? Hoe kom ik aan klanten? Wat zou ik nog kunnen toevoegen aan al die content die er al is? Waar hebben mensen behoefte aan? Dat soort vragen zou ik graag goeie antwoorden op vinden en wellicht dat dit boek me daarbij verder kan helpen 🙂

 6. Ingeborg schreef:

  Hoi allen,

  Bedankt voor jullie reactie!

  Diana en Anja, van harte! Het boek komt naar jullie toe!

  Groet, Ingeborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.