Leuke en handige boeken voor secretaresses

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Laura Kovacevic schreef:

    Een poosje terug de Succesvolle Secretaresse aangeschaft. De reden voor de aanschaf van die boek is omdat ik aankomend schooljaar een opleiding managementassitent/directiesecretaresse ga volgen. Ik wilde mij alvast orienteren op het beroep.

    De Succesvolle Secretaresse leest erg makkelijk weg. Het leuke aan dit boek is dat er ook met voorbeelden uit de praktijk gewerkt worden. Her en der worden ook een aantal praktische tips gegeven. Voor een leek was dit boek prima te lezen.

    Ik wil ook nog even een extra toevoeging geven als het om boeken gaat. Het boek ”Adieu Secretaresse, Hello Assistant” gaat in op een stukje geschiedenis van het secretaressenberoep. Tegelijkertijd wordt het nieuwe toekomstbeeld besproken in dit boek. Met het verleden en anno nu worden de verschillen bekeken, maar ook de competenties worden herzien. De competenties met vroeger en nu verschillen ook behoorlijk. Dat heeft met name te maken door het takenpakket dat de secretaresse (executive assistant) vandaag de dag krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.