Secretaresse weigert scholing

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Ada Veenman schreef:

  Jammer te lezen dat secretaresses het aanbod van de werkgever niet met beide handen hebben aangepakt. Je leert namelijk altijd. Ik had graag op de hoogte gebleven en cursussen / trainingen willen doen om up to date te blijven. Mijn werkgevers (om diverse redenen) boden dit niet. Niet dat ik daardoor ben gaan stilzitten hoor. Zelf kun je namelijk ook een heleboel doen.

 2. Monique Damen schreef:

  Helemaal mee eens Diana.
  Ook zie ik wel dat secretaresses geneigd zijn om niet voor zichzelf te vragen. Alsof ze er niet voor in aanmerking zouden komen. Terwijl ze eigenlijk op een heel belangrijke positie in de organisatie zitten. Jouw ontwikkeling draagt ook bij aan de organisatie en je hoeft natuurlijk niet af te wachten tot je het aangeboden krijgt!
  Daarnaast zie ik dat ze het vaak zoeken in praktische vaardigheden, terwijl dat helemaal niet bij hun ontwikkelingswens past. Als je sparring partner van je manager wilt worden, vraagt dat eerder om persoonlijke ontwikkeling, hoe jij als persoon in je werk staat, dan om een training die je helpt je mailbox te organiseren.

 3. Carola Boek schreef:

  Persoonlijk vind ik dat je elk aanbod op scholing aan moet pakken. Niet alleen de lesstof maar de contacten met andere mensen tijdens de opleiding vind ik ook altijd erg waardevol.

 4. Diana Mouw-van Riel schreef:

  Ada, goed om te lezen dat jij zo’n aanbod wel zou aangrijpen en dat je er voor kiest om zelf aan de slag te gaan ondanks dat jouw werkgevers geen mogelijkheden boden.

  Monique, klopt secretaresses zijn soms te bescheiden. Gelukkig is er nu wel een wet die werkgevers dwingt scholing en ontwikkelingsmogelijkheden aan te bieden. Losse trainingen zijn interessant maar managers verwachten vandaag de dag een sparringpartner op niveau. Daarvoor heb je inderdaad echt een langduriger traject nodig.

  Fijn Carola dat jij het nut wel ziet. Ik denk dat je ook gelijk hebt inzake de meerwaarde van de gesprekken en opdrachten samen met medecursisten. Je leert van elkaar en bouwt een waardevol netwerk op.

 5. Jacobine Kolk schreef:

  Ik zou als secretaresse graag een scholing of cursus willen gaan volgen om mij verder te ontwikkelen, maar ik kan eigenlijk niet wat bedenken. Hebben jullie goede suggesties? Ik werk in een zorginstelling waar ik 2 hoofden ondersteun.

  Alvast bedankt.

  • Ingeborg schreef:

   Beste Jacobine,

   Ik denk dat Diana van Riel een hele goede aanvulling voor je heeft. De Secretaresse Hogeschool. Ik zal jullie met elkaar in contact brengen.

   Leuk!

 6. D. Groeneveld schreef:

  ik zou net als Jacobine Kolk ook graag een scholing of cursus willen volgen. Ik werk bij een Accountantskantoor als secretaresse en het lijkt mij erg interessant om hier nog meer over te weten te komen.
  Hebben jullie ook een goede suggestie voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.