APK-keuring voor secretaresse

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Gonne-Marieke Kroon-Lamers schreef:

  Hallo Diana,

  Ik vind het een zeer leuk en interessant idee. Als ZZP’er mis je natuurlijk al de beoordelingsgesprekken e.d. waarin meestal ook opleidingen worden besproken. Dit zou een gedeeltelijke vervanging kunnen zijn.

  Voor een goede en uitgebreide test, zou ik tussen de 75 en 100 euro overhebben.

  Ik zou graag een eerste testversie willen insturen.

  Met vriendelijke groeten,

  Gonne-Marieke

 2. Bianca Smulders schreef:

  Hoi beste Diana!

  Waar kun ik de verkorte test op internet vinden? Ben benieuwd :-).

  Hartelijke groetjes,
  Bianca Smulders

 3. Conny schreef:

  Op welke manier kun je specifieke gedragsindicatoren testen? Je kunt testen op vakinhoud en bijvoorbeeld computervaardigheden. Ook schriftelijke vaardigheden zijn iets gemakkelijker meetbaar. Maar hoe test je gedragskenmerken als resultaatgericht werken, flexibel gedrag, samenwerken, sensitiveit, omgevingsbewustzijn, initiatief, zelfstandigheid, accuratesse en integriteit? Dat houdt in dat je op verschillende manieren een test afneemt. Zowel theorie als praktijk. Want als je aan een secretaresse vraagt of ze initiatief neemt en het aan de manager vraagt kan daar toch een groot verschil in waarneming zitten. En wat is de basis dat een managementassistente, secretaresse etc. aan vaardigheden minimaal moet beheersen?
  Ik ben een voorstander van een 0-meting en hierop te sturen als leidinggevenden (ontwikkelingsplan per competentie).

 4. Annita van den Ouden schreef:

  Ik vind het een heel goed idee. Ben het ook met Gonne-Marieke eens, als ZZP-er mis je beoordelingsgesprekken. Natuurlijk krijg je wel feedback van de opdrachtgever, maar dat vind ik toch anders. Ik zou me ook graag opgeven voor een testversie en voor een goede test zou ik tot zo’n € 100,00 over hebben.

  Hartelijke groeten,
  Annita

 5. Francis schreef:

  Dit lijkt mij een heel goed idee. Zo kunnen werkgevers ook zien of je als secretaresse bij de tijd blijft, want het verandert inderdaad en het is belangrijk je vaardigheden bij te houden en te updaten. Ik doe graag mee aan zo’n test. Zelf zou ik er rond € 50 tot 75 voor overhebben als het van meerwaarde op mijn CV is. Maar, zoals Conny schrijft, het zou misschien goed zijn de test op verschillende vlakken af te nemen, dus ook zodanig dat je competenties helder worden. Ik ben benieuwd en graag bereid mee te werken aan dit initiatief.

 6. Yvonne schreef:

  Goed plan, maar het blijft een hulpmiddel. Niet iedere management assistente/secretaresse heeft eenzelfde functieomschrijving maar het helpt zeker om te kijken of je enigszins op koers ligt. Ik ben eveneens voorstander van een 0-meting. Heb er ca. € 50,= voor over; mijn manager zal er ongetwijfeld vraagtekens bij plaatsen. Ons bedrijf heeft een eigen carrière- en ontwikkelplan en dat zal leidend zijn. Maar mocht ik ooit van werkgever willen wisselen …??

 7. Loduvica Klasen schreef:

  Wat een goed idee, Diana. Ook heel zinvol voor de, helaas vele, werkzoekende secretaresses onder ons. Zeker zinvol voor de algemene secretaressetaken. Het draagt bij aan inzicht in de veranderende taken en ontwikkeling.
  Ik zou het ook op mijn cv plaatsen. Laten zien dat je met je vak bezig blijft.
  Ik denk dat voor een ‘APK-keuring voor secretaresses’
  € 100,= een goed tarief is.

  Ik hoop dat het plan verder gestalte krijgt en kijk uit naar de testversie.

 8. Cindy van der Klugt schreef:

  Ik zorg er zelf voor dat ik bij blijf, volg elk jaar wel 1 of 2 cursussen. Echter een APK-keuring voor secretaresses zou een richting in de te volgen cursussen kunnen geven. Ik ben helemaal voor en een bedrag van Eur 50 tot 75 lijkt me redelijk. Ben benieuwd naar de testversie

 9. Diana van Riel schreef:

  Dank voor alle reacties. Het idee van de apk-keuring voor secretaresses heeft geleid tot vele positieve reacties en ook enkele (terecht) kritische opmerkingen. Ik ga het idee verder uitwerken in de vorm van een pilot. De domeinnaam secretaresse-apk.nl heb ik inmiddeld vastgelegd. Zoals belooft, ga ik jullie daar straks voor uitnodigen om aan mee te werken. Naar verwachting zal dit in de tweede helft van maart zijn. Wordt vervolgd dus …

 10. Jacqueline Musch schreef:

  Hallo Diana,

  Is er al meer nieuws bekend over de secretaresse-apk?
  Ik ben zeer benieuwd.

  Groet,

  Jacqueline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.