Slim e-mailen: zet jij de handtekeningfunctie al slim in om tijd te winnen?

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Annemarie schreef:

  Dank je wel voor de tips. Dit kan ook via Snelonderdelen in Outlook.

  • Vivianne Kroone schreef:

   Hey Annemarie, dat klopt inderdaad. Dankjewel voor je waardevolle toevoeging. 🙂

   Waarom ik zelf de handtekeningfunctie gebruik voor standaardmails en niet de Snelonderdelen, heeft te maken met de extra klik die er voor nodig is om bij Snelonderdelen te komen.

   In een nieuwe e-mailbericht kun je een handtekening direct toevoegen, voor de Snelonderdelen moet je eerst nog naar tabblad ‘Invoegen’. Dus de handtekening invoegen is daarmee net is makkelijker.

   De Snelonderdelen zijn daarentegen wel weer iets geavanceerder in te stellen dan de handtekening. Uiteindelijk besparen beide functies in ieder geval veel tijd. 😉

   • Heleen Valkema schreef:

    Hoi Vivianne, bedankt voor het delen (zie het bericht nu pas). Als toevoeging op snelonderdelen, je kunt dit ook met sneltoetsen oproepen met naam en F3. Dan krijg je het bericht ook gelijk. Hoef je dus niet naar invoegen. Scheelt je weer klikken :).

 2. Anne schreef:

  Bedankt voor deze handige tips. Ik ga ze direct toepassen.

 3. Loes schreef:

  Dit wilde ik al heel lang doen, maar wist nooit hoe het moest, bedankt! Is erg handig!

  • Vivianne Kroone schreef:

   Graag gedaan Loes. Dat komt mooi uit dan! 😉

   • Loes schreef:

    Hoi Vivianne,
    Een tijdje geleden had ik jou gemeld dat ik erg blij was met jouw uitleg. Dat was ik ook, maar de volgende dag was de door mij aangemaakte handtekening verdwenen. Heb jij enig idee hoe dat kan en hoe ik ervoor kan zorgen dat de handtekening blijft staan?
    Groeten,
    Loes

   • Vivianne Kroone schreef:

    Hoi Loes,
    Ik heb het inderdaad vaker gezien. Vaak heeft dit te maken heeft met de serverinstellingen bij je werkgever. Je zou even contact kunnen opnemen met jullie ICT helpdesk om navraag te doen. Meestal kunnen zij exact aangeven hoe het zit met jullie specifieke serverinstellingen en wat jij eventueel zou kunnen doen om te zorgen dat de handtekening blijft staan.
    Groeten,
    Vivianne

   • Loes schreef:

    Hoi Vivianne,
    De serverinstellingen zijn bij ons inderdaad zo ingesteld, dat ik dit elke dag opnieuw zou moeten doen. Niet handig dus, maar inmiddels heb ik iets nieuws ontdekt, waarmee je hetzelfde bewerkstelligt, namelijk “Snelle stappen”, ideaal! Hierbij kun je verschillende standaardmails opslaan en heel gemakkelijk versturen. Misschien ‘es de moeite waard om naar te kijken?

   • Vivianne Kroone schreef:

    Hoi Loes,
    Mooi om te lezen dat je een weg hebt gevonden waarmee je hetzelfde effect hebt bereikt. De ‘Snelle stappen” functie is ook een super handige functie. Mooi dat deze bij jullie serverinstelling wel bewaard blijven.
    Marieke heeft hier een tijdje terug ook een blog over geschreven: https://www.secretaressenet.nl/secretaresse-nieuws/de-snelle-stappen-functie-in-outlook/
    Wellicht kun je daar nog nieuwe handigheidjes uit halen.
    Groeten Vivianne Kroone

 4. Kim schreef:

  Ik maak vaak gebruik van mijn signature met routebeschrijving; een Nederlandse en een Engelse versie. Handig bij het uitsturen van een meeting request.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.